Σφοδρές μάχες μαίνονται σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας

default image

Ισραηλινοί στρατιώτες ρίχνουν βλήματα εναντίον Παλαιστίνιων ενόπλων σε νοσοκομείο. Εκείνοι ανταποδίδουν τα πυρά, πυροβολώντας από την οροφή

Ισραηλινοί στρατιώτες μάχονται με Παλαιστίνιους ενόπλους σε νοσοκομείο που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι πυροβολούν από την οροφή και τα παράθυρα του γηριατρικού νοσοκομείου αποκατάστασης “Ουάφα” και οι Ισραηλινοί στρατιώτες ρίχνουν βλήματα ανταποδίδοντας τα πυρά, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αριέχ Σαλικάρ.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι ασθενείς και τα μέλη του προσωπικού από το νοσοκομείο αυτό, το οποίο είχε πληγεί από βλήματα τις προηγούμενες ημέρες.

Νέα έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για τη Γάζα

Πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών, ενώ το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεδριάζει εκτάκτως για να εξετάσει μια απόφαση, η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορήθηκαν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα ήταν εντός των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να τερματίσουν την ατιμωρησία του Ισραήλ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο Τελ Αβίβ έφθασε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, για να αναζητήσει τρόπους για τον τερματισμό της εχθροπραξιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα