Side-eyeing Chloe: Το κορίτσι που σε στραβοκοιτάει πουλάει το θρυλικό meme του

Side-eyeing Chloe: Το κορίτσι που σε στραβοκοιτάει πουλάει το θρυλικό meme του
H Chloe Clem στην πρεμιέρα της ταινίας "Ralph breaks the internet" AFP

Η μικρή Chloe Chlem - που έμελλε να γίνει γνωστή ως "Side-eyeing Chloe" - δεν περίμενε ότι η φωτογραφία της θα γίνει viral και θα φτάσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Είναι ίσως το πιο διαδεδομένο meme στην ιστορία του διαδικτύου: Ένα ξανθό κορίτσι μόλις 2 ετών, με μοβ μπλουζάκι κάθεται στο πίσω κάθισμα του αμαξιού και σε κοιτάει στραβά, με απέχθεια, ίσως και σιχασιά. Σίγουρα η μικρή Chloe Chlem – που έμελλε να γίνει γνωστή διεθνώς ως “Side-eyeing Chloe” – δεν περίμενε ότι αυτό το καρέ της θα γίνει viral και θα φτάσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

H 10χρονη σήμερα Chlem και η μητέρα της, Katie,  αποφάσισαν να πουλήσουν το θρυλικό meme της ως NFT (non-fungible token), με τις προσφορές να ξεκινούν στα 5 Ethereum (σ.σ.: το Ethereum είναι ένα κρυπτονόμισμα αξίας έκαστο περίπου 15.000 δολαρίων). Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση θα δοθούν για τις σπουδές της Chloe, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια.

Σημειώνεται ότι τα NFT είναι ένα μοναδικό μη ανταλλάξιμο token, με κρυπτογραφημένη την υπογραφή του δημιουργού και αποτελούν επαληθεύσιμα αποδεικτικά στοιχεία γνησιότητας και ιδιοκτησίας μέσω ενός δικτύου blockchain. Καθώς δεν είναι ανταλλάξιμα μεταξύ τους εισάγουν την έννοια της έλλειψης, και επομένως σπανιότητας, στον ψηφιακό κόσμο.  Επιτρέπουν στο διαδικτυακό περιεχόμενο, όπως τα memes ή οι αναρτήσεις στο Twitter, να πωληθεί σα να ήταν φυσικό αντικείμενο.

Η ιστορία του διάσημου στραβοκοιτάγματος

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η μητέρα της Chloe ανέβασε ένα βίντεο με τις δύο κόρες της να αντιδρούν στην έκπληξη που τους έκανε ότι θα πάνε στην Disneyland. Ένα από τα κορίτσια, η Lilly, άρχισε να κλαίει από χαρά αλλά στη συνέχεια η κάμερα έπεσε πάνω στην Chloe, η οποία δεν φαίνεται να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της αδερφής της και στο άκουσμα των νέων αντιδρά με ένα… στραβοκοίταγμα που έγραψε ιστορία.

Δείτε το βίντεο – Η επική αντίδραση στο 02:04′:

Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 20 εκατομμύρια φορές, ενώ η εικόνα της Chloe έχει γίνει viral και ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα memes. «Άνοιξα το Tumblr και υπήρχαν αμέτρητες σελίδες με το πρόσωπο της Chloe», είπε η μητέρα της στο BBC. Λίγες μέρες μετά, ένα άρθρο του Buzzfeed είχε ανακηρύξει την Chloe ως «προστάτιδα του Tumblr» και «βασίλισσα και θεά του διαδικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση ψηφιακού περιεχόμενου με NFT’s ολοένα και ανθίζει: Τον περασμένο Απρίλιο το meme «Disaster Girl» της Ζόε Ροθ πωλήθηκε έναντι 473.000 δολαρίων. Η εικόνα έγινε meme για όποιον ήθελε να αναφερθεί σε κάποιο καταστροφικό περιστατικό ή σε μία αταξία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα