Σιγκαπούρη: Έκρηξη κρουσμάτων σε ένα 24ωρο – Παράταση του lockdown

Σιγκαπούρη: Έκρηξη κρουσμάτων σε ένα 24ωρο – Παράταση του lockdown
AP Photo/Ee Ming Toh

Το τελευταίο 24ωρο βρήκε την Σιγκαπούρη να μετράει πάνω από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση της χώρας να επεκτείνει τα μέτρα περιορισμού των πολιτών μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Στις 15 Μαρτίου η Σιγκαπούρη είχε μόλις 200 κρούσματα και όλα έδειχναν πως ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση όσον αφορά στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όμως τις τελευταίες ημέρες οι ειδήσεις που φτάνουν από την Νοτιοανατολική Ασία είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά και καθησυχαστικά.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.000 κρούσματα και πάνω από τα μισά βρέθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στην νόσο να είναι 9.125.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αρνητικής εξέλιξης στον τομέα της δημόσιας υγείας της χώρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λι Σιέν Λουνγκ, ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη πως η Σιγκαπούρη θα επεκτείνει κατά τέσσερις εβδομάδες, έως την 1η Ιουνίου, το μερικό lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση των μολύνσεων από τον κορονοϊό στην πόλη-κράτος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο των περισσότερων χώρων εργασίας και των σχολείων, είχαν αρχικά ισχύ από τις 7 Απριλίου ως τις 4 Μαϊου, με την νέα απόφαση να καθιστά ωστόσο σαφές πως ο φόβος επέστρεψε στη χώρα, παρά το γεγονός πως οι θάνατοι μέχρι στιγμής κρατιούνται σε χαμηλό νούμερο (11).

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι μετανάστες, που είναι χαμηλόμισθοι και αποτελούν ζωτικό μέρος του εργατικού δυναμικού της Σιγκαπούρης, αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον το 60% των προσβληθέτνων από λοιμώξεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές, την Ινδία και άλλες φτωχότερες ασιατικές χώρες μένουν σε ασφυχτικά γεμάτους κοιτώνες, με τις λοιμώξεις να επεκτείνονται γρήγορα στους κοιτώνες που δεν συμπεριλήφθησαν στα προηγούμενα μέτρα υγείας της κυβέρνησης.

Είναι προφανές πως η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι ανέφικτη στους κοιτώνες, που φιλοξενούν έως και 20 ανθρώπους ανά δωμάτιο με κοινόχρηστη κουζίνα και τουαλέτες και η κυβέρνηση της χώρας οφείλει να βρει άμεσα λύση για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας προστατεύοντας και τον φτωχό πληθυσμό της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα