Σίγουρος για "ναι" του SPD σε μεγάλο συνασπισμό ο Γκάμπριελ

German Foreign Minister Sigmar Gabriel briefs the media after a meeting with his Polish counterpart Jacek Czaputowicz at the foreign ministry in Berlin, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Foreign Minister Sigmar Gabriel briefs the media after a meeting with his Polish counterpart Jacek Czaputowicz at the foreign ministry in Berlin, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

"Αυτό το κόμμα (το SPD) δεν ενήργησε ποτέ κατά των συμφερόντων της χώρας", δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Απολύτως πεπεισμένος ότι "η συμφωνία για τον μεγάλο συνασπισμό θα πλειοψηφήσει", εμφανίστηκε ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με δηλώσεις του σε εκδήλωση της εφημερίδας "Handelblatt", το βράδυ της Τετάρτης στο Ντίσελντορφ.

"Αυτό το κόμμα (το SPD) δεν ενήργησε ποτέ κατά των συμφερόντων της χώρας. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συμφωνίας που διαπραγματευτήκαμε με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU). H Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση. Το SPD δεν θα συμπεριφερθεί όπως το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) για το οποίο ήταν αδιάφορη στις συζητήσεις η δημιουργία σταθερής κυβέρνησης συνασπισμού τύπου "Τζαμάικα"", πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος είναι άγνωστο εάν θα παραμείνει στη θέση του μετά την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς από το αξίωμα αυτό.

Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας μπορούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του μεγάλου συνασπισμού με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) μέχρι την Παρασκευή. Την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Εφόσον είναι θετικό, το SPD θα επεξεργαστεί και θα ανακοινώσει αργότερα τη λίστα με τους υπουργούς οι οποίοι θα μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Markus Schreiber

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανικές εκλογές
SHARE:

24Media Network