Σικελία: Το χωριό που τα σπίτια κοστίζουν όσο ένας καφές

Σικελία: Το χωριό που τα σπίτια κοστίζουν όσο ένας καφές
Το χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια Shutterstock

Μόλις 1 ευρώ πωλούνται σπίτια σε γραφικό χωριό της Σικελίας σε μια προσπάθεια του δήμου να αναγεννηθεί η περιοχή.

Λιγότερο από όσο κοστίζει ένας καφές πωλούνται σπίτια στη Σικελία με στόχο να “ζωντανέψει” το χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια, όπου έχει συρρικνωθεί από 14.000 κατοίκους στις αρχές του 1900 σε μόλις 3.000 σήμερα.

Αλλωστε όπως λέει ο δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα που έχει αναλάβει το φιλόδοξο έργο “έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά να σώσουμε, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει, αφήνοντας πίσω τους μια σειρά από παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά ακόμη που χρονολογούνται από την Αναγέννηση”.

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίτνα, κοντά στην κομψή Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας. Σε αυτό το χωριό υπάρχουν περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Σοκάκι του χωριού. Shutterstock

 

Περίπου τα μισά είναι κατεστραμμένα και θα διανεμηθούν στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ. Τα υπόλοιπα, σε καλύτερη κατάσταση, θα πουληθούν φθηνά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Η τιμολόγηση των ακινήτων γίνεται ανάλογα με την κατάστασή τους. “Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη καταχδωρίζοντας κάθε ακίνητο με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Σύμφωνα με τις συνθήκες τους, τα κτήρια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, αρχίζοντας από 1 ευρώ”, λέει ο Καμάρντα.

Εάν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια ιδιοκτησία, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα