Ντράγκι: Ανοίγει την κάνουλα της ρευστότητας, μετά την αξιολόγηση

Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη 7 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη 7 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε πολύ καλό κλίμα το τετ α τετ των δύο ανδρών. Ο Μάριο Ντράγκι συμφώνησε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών και συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός. Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συνάντησε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, με τον οποίο συνομίλησαν για περίπου μισή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε την ανάγκη να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

Αλέξης Τσίπρας και Μάριο Ντράγκι, συζήτησαν για το Πρόγραμμα και την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ενώ υπήρξε απόλυτη ταύτιση των δύο πλευρών στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ δείχνει θετική στο ενδεχόμενο να γίνονται δεκτά ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα όταν θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα ή όταν θα είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

"Ο χρόνος είναι κρίσιμος παράγοντας στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος. Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό" είπε ο πρωθυπουργός.

"Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι μπορούμε γι' αυτό. Μετά την πρώτη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα", απάντησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Εξάλλου, ο Μάριο Ντράγκι είχε αναφερθεί στο ελληνικό ζήτημα και σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε την εκτίμησή ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει με επιτυχία.

«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση να μπορεί να κλείσει με επιτυχία», δήλωσε ο Ντράγκι, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σημειώνοντας ότι το θέμα των προσφύγων αποτελεί πρόβλημα αλλά και ευκαιρία.

Η ΕΚΤ έχει πολλά εργαλεία για να ενισχύσει τον πληθωρισμό

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε επίσης, ότι η τράπεζα έχει πολλά εργαλεία στη διάθεσή της για να οδηγήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό και είναι αποφασισμένη και πρόθυμη να ενεργήσει προκειμένου να εκπληρώσει την αποστολή της.

«Έχουμε πολλά εργαλεία…και ιδιαίτερα έχουμε την αποφασιστικότητα και την προθυμία και την ικανότητα του Διοικητικού Συμβουλίου για να δράσουμε και να αναπτύξουμε αυτά τα εργαλεία», δήλωσε ο Ντράγκι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Νταβός, ΕΚΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε βαρομετρικό χαμηλό οι σχέσεις Σόιμπλε - Τσίπρα

Είναι το αδιέξοδο, ηλίθιε

SHARE:

24Media Network