Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο- 5 θύματα, νεκρός ο δράστης

Διαβάζεται σε 3'
Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο- 5 θύματα, νεκρός ο δράστης
Steven Saphore/AAP Image via AP

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Τουλάχιστον πέντε νεκροί. Η αστυνομία εξουδετέρωσε τον δράστη.

Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί μετά από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο παραθαλάσσιο προάστιο της Ακτής Μπόντι, σύμφωνα με πληροφορίες του news.com.au.

Η επίθεση εκτυλίχθηκε στις 16:00 (τοπική ώρα) το απόγευμα του Σαββάτου (13/04), όταν μάρτυρες λένε ότι ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει τυχαία άτομα που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, ανάμεσά τους μια μητέρα με το 9 μηνών βρέφος της.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας των Ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Reuters ότι οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Άνθρωποι οδηγούνται έξω από το εμπορικό κέντρο Westfield όπου μαχαιρώθηκαν πολλοί άνθρωποι στο
AP Photo/Rick Rycroft

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4.37 μ.μ., η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε και πρόκειται για τον δράστη των πολλαπλών επιθέσεων.

Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχουν παραπάνω δράστες, καθώς και ποια ήταν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στον Τύπο, δεν απέκλεισε την εκδοχή της “τρομοκρατικής” επίθεσης..

Άνθρωποι οδηγούνται έξω από το εμπορικό κέντρο Westfield όπου μαχαιρώθηκαν πολλοί άνθρωποι στο
AP Photo/Rick Rycroft

Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε άμεσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρύνονται.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο news.com.au ότι είδε τα πτώματα δύο νέων ανθρώπων μπροστά από κατάστημα στο τέταρτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου Westfield Bondi Junction και έτρεξε για τη ζωή του. “Μόλις είδα τα πτώματα, έτρεξα κάτω και είδα την αστυνομία να ανεβαίνει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα πυροβολισμούς“, είπε

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να φεύγει από το εμπορικό κέντρο και περιπολικά και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, με τους πελάτες των καταστημάτων να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο και την αστυνομία να προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή αυτή.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

“Οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους”, έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα