Συνάντηση Μελόνι – Μισέλ: «Θετικό το ότι εγκρίθηκε το Σύμφωνο για το Άσυλο»

Διαβάζεται σε 2'
Μελόνι και Μισέλ
Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Σαρλ Μισέλ (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Rene Rossignaud)

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συναντήθηκε στη Ρώμη η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι – Τα θέματα της ατζέντας

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα στην Ρώμη, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Με την Ιταλίδα πρωθυπουργό συζητήσαμε διεθνή θέματα, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από λίγες ώρες ενέκρινε το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο. Είναι θετικό, διότι ενισχύουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση», δήλωσε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους, βγαίνοντας από την συνάντηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι «η συνάντηση με την Μελόνι ήταν εξαιρετική» και ότι στην συνάντησή τους κύρια θέση είχε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας στο οποίο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, οι επενδύσεις για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός.

Ερωτηθείς από Ιταλούς δημοσιογράφους σχετικά με την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι ως προέδρου της Κομισιόν, ο Σαρλ Μισέλ πρόσθεσε:

«Οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική δημοκρατική διαδικασία. Όλοι οι ψηφοφόροι κάνουν την επιλογή τους και, στην συνέχεια, βάσει των αποτελεσμάτων, θα μπορέσουμε να αναζητήσουμε τον προσανατολισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμφωνώντας σε μια ατζέντα για τις μελλοντικές εξελίξεις και για να προτείνουμε μια ομάδα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα