Σκάνδαλο Volkswagen: Η Audi ανακοινώνει πως 2.1 εκατ. αυτοκίνητά της φέρουν το λογισμικό παραποίησης εκπομπής καυσαερίων

default image

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού η θυγατρική της Audi ανακοίνωσε πως έχει διαθέσει στην παγκόσμια αγορά περισσότερα από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα με το "αμαρτωλό" λογισμικό

Χωρίς τέλος μοιάζουν οι αποκαλύψεις για την απάτη του αιώνα στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μετά τις αποκαλύψεις της Volkswagen, τώρα και η Audi, δηλώνει πως έχει διαθέσει 2.1 εκατομμύρια αυτοκίνητα που διέθεταν το σύστημα που παραποιούσε τις πραγματικές εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων της.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας προέβη στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφέροντας συγκεκριμένα πως 1.42 εκατομμύρια αυτοκίνητα με αυτό το λογισμικό πωλήθηκαν στην ανατολική Ευρώπη, ενώ 577.000 κυκλοφορούν στην ίδια τη Γερμανία. Τέλος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις 13.000 οχήματα της εταιρίας έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα μοντέλα της Audi που μπορεί να φέρουν αυτό το πρόγραμμα που ξεγελά την καταγραφή εκπομπής ρύπων έχει ενσωματωθεί σε μοντέλα A1, A3, A4, A5,A6, TT, Q3 και Q5.

Την Κυριακή η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) της Γερμανίας ζήτησε από την VW να λάβει δεσμευτικά μέτρα και να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα. Εάν η εταιρεία δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα, η KBA προειδοποιεί στη δισέλιδη επιστολή της ότι μπορεί να αναστείλει τις άδειες που χορηγεί σε όλα τα “ύποπτα” μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους γερμανικούς δρόμους.

Απώλειες στο χρηματιστήριο για την εταιρία

Απώλειες κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, που έχει πληγεί από το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων, επίσης να κινείται πτωτικά.

Πηγή: Sky News

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα