Σκωτία: Σκέφτεται να εφαρμόσει πιλοτικά την τετραήμερη εργασία η Στέρτζιον

Σκωτία: Σκέφτεται να εφαρμόσει πιλοτικά την τετραήμερη εργασία η Στέρτζιον
Η πρώτη κυρία της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον  2021 Virginia Mayo/ ASSOCIATED PRESS

Προοδευτικό βήμα και "ανάσα" ή προεκλογικό "καρότο" στους ψηφοφόρους ενόψει Μαΐου; Η Νίκολα Στέρτζιον πάντως δεσμεύτηκε να προωθήσει την τετραήμερη εργασία.

Την ώρα που το εργασιακό νομοσχέδιο έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, πολιτικών και μη, στην Ελλάδα, μία ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται και από τη Σκωτία, η οποία, βάσει όσων εξήγγειλε ή έστω υποσχέθηκε η πρωθυπουργός της, σκέφτεται να ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο. Δηλαδή, τετραήμερη εργασία.

Αυτή ήταν η δέσμευση της Νίκολα Στέρτζιον για το ενδεχόμενο που το κυβερνόν κόμμα (SNP) επανεκλεγεί στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Η πρώτη κυρία της Σκωτίας υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει με 10 εκατομμύρια λίρες όσες εταιρείες δεχτούν να εφαρμόσουν, πιλοτικά έστω, την τετραήμερη εργασία, με στόχο την επίτευξη μίας καλύτερης “ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής ζωής”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Πριν ακόμη χτυπήσει η πανδημία, πολλοί άνθρωποι ανησυχούσαν για αυτή την ισορροπία. Θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους ώστε να την έχουν, αλλά και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να απασχολούν περισσότερους εργαζομένους ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν”, δήλωσε η Νίκολα Στέρτζιον, η οποία υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα ταμείο αποκλειστικά για τις εταιρείες που είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν αυτό το εργασιακό μοντέλο.

Μένει να δούμε αν αρχικά η Στέρτζιον θα επανεκλεγεί, κερδίζοντας και το νεοσύστατο κόμμα “Alba” του Άλεξ Σάλμοντ, αλλά και αν θα τηρήσει τη δέσμευσή της, μεταξύ πολλών ακόμη ζητημάτων που έθεσε προεκλογικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα