Σκωτία: Υπερισχύουν οι υποστηρικτές της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σκωτία: Υπερισχύουν οι υποστηρικτές της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο
2014 GETTY IMAGES

Θρίλερ το αποτέλεσμα. Δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής δίνουν προβάδισμα στους υποστηρικτές της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έχουν οι υποστηρικτές της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύτηκε λίγες μόλις ώρες προτού οι πολίτες κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό των εφημερίδων Times και Sun, έδειξε ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στο 52%, ενώ το ποσοστό αυτών που επιθυμούν την ανεξαρτητοποίησή της φτάνει το 48%, με εξαίρεση τους αναποφάσιστους που αριθμούν το 6% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου.

Η YouGov αναφέρει ότι από τη δημοσκόπηση φαίνεται πως η πλειονότητα των ανδρών που ερωτήθηκαν τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ενώ οι περισσότερες γυναίκες υπέρ της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοσκόπηση της YouGov διεξήχθη σε δείγμα 3.237 ψηφοφόρων μεταξύ 15 και 17 Σεπτεμβρίου.

Σε άλλη δημοσκόπηση που  διεξήχθη από την εταιρεία Survation για λογαριασμό της σκωτσέζικης εφημερίδας Daily Record και σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας φτάνει το 47%, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 9% των πολιτών παραμένουν αναποφάσιστοι.

SHARE:

24Media Network