Σκοτώθηκε σε τροχαίο στενός συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στενός συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιανγκ-Γκον, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, που ήταν υπεύθυνος για την επανένωση της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις σχέσεις της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα και με το θέμα της επανένωσης, σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο δυστύχημα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

"Ο σύντροφος Κιμ Γιανγκ-Γκον, γραμματέας του Κόμματος των Εργατών και μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (...) σκοτώθηκε σε τροχαίο χθες στις 06:15 τοπική ώρα σε ηλικία 73 ετών", μετέδωσε το πρακτορείο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη, και θα παρευρεθούν σε αυτήν 80 αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, πρόσθεσε το KCNA.

Ο διπλωμάτης καριέρας στους κόλπους του κόμματος, Κιμ Γιανγκ-Γκον, θεωρείτο στενός συνεργάτης και έμπιστος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον οποίο συμβούλευε για τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα και πιο πρόσφατα για τις διεθνείς σχέσεις εν γένει.

Αυτός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνόδου κορυφής του 2007 μεταξύ του τότε ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ και του τότε προέδρου της Νότιας Κορέας Ρο Μου-Χιον.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα 10 πράγματα που η Βόρεια Κορέα δεν θέλει να ξέρεις

RedStar: Μπορείς και εσύ να έχεις το λειτουργικό της Βόρειας Κορέας

SHARE:

24Media Network