Σόφια: Οδοφράγματα, αυγά και ντομάτες κατά της κυβέρνησης Μπορίσοφ

Σόφια: Οδοφράγματα, αυγά και ντομάτες κατά της κυβέρνησης Μπορίσοφ
"Μπορίσοφ, εσύ φοβάσαι, όχι εγώ! Παραιτήσου!" γράφει το πλακάτ που κρατά ο διαδηλωτής στην Σόφια AP

Κλιμακώνουν την πίεση οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της διεφθαρμένης, όπως λένε, κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ

Με αυγά και ντομάτες κατά των κεντρικών γραφείων της κυβέρνησης, στη Σόφια και με νέα μπλόκα και καταυλισμούς και τέντες στους δρόμους της βουλγαρικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ την οποία κατηγορούν για διαφθορά.

Οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης συνασπισμού εθνικιστών και συντηρητικών, που συνεχίζονται επί έναν μήνα, έχουν την στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών και του προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ενώ την Παρασκευή αποκλείστηκαν δρόμοι με νέους καταυλισμούς πάγκους και κάδους απορριμμάτων, σε τρεις σημαντικές διασταυρώσεις που είχαν ανοίξει νωρίτερα αστυνομικοί.

Χθες επίσης, απομακρύνθηκαν πάνω από 20 σκηνές από τρεις βασικές διασταυρώσεις στη Σόφια, οι οποίες στήθηκαν πριν από μια εβδομάδα χωρίς άδεια προκειμένου να παρεμποδιστεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η αστυνομία αντέδρασε μετά τα παράπονα εκατοντάδων πολιτών ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά ή δημόσια μέσα μεταφοράς. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε νέα μπλόκα σε διασταυρώσεις», δήλωσε ο Τόνι Τοντόροφ, υπαρχηγός της αστυνομίας. Δώδεκα διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Σόφια, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο. Μετά την απομάκρυνση των σκηνών, μια οργάνωση εξήγγειλε νέες διαδηλώσεις.

Η αστυνομία απομάκρυνε αντίστοιχα μπλόκα στην παραθαλάσσια πόλη Βάρνα και στο Πλόβντιβ, ενώ αποκατέστησε την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο στο νότιο τμήμα της χώρας. «Εάν (η αστυνομία) εκκενώσει (τους καταυλισμούς), θα τους στήσουμε πάλι», δήλωσε διαδηλωτής στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό bTV στη Σόφια. «Παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι», πρόσθεσε άλλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα