Σόιμπλε κατά Ελλάδας και για το προσφυγικό

Σόιμπλε κατά Ελλάδας και για το προσφυγικό

Μετά τον οικονομικό τομέα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επικρίνει την Ελλάδα και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση. "Να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη Σένγκεν", ζητάει ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας

Νέο πεδίο βρήκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να επιτεθεί στην Ελλάδα, καθώς μετά την γνωστή αντίθεση του για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, έρχεται τώρα να επικρίνει την χώρα μας για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, την μεγαλύτερη που καταγράφεται στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζει ότι η Αθήνα έχει εδώ και χρόνια αγνοήσει τους κανόνες, που υποχρεώνουν τους μετανάστες να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στην χώρα της ΕΕ, που φτάνουν πρώτα.

Αναφέρει, επίσης, αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, σύμφωνα με τις οποίες οι πρόσφυγες δεν πρέπει να στέλνονται πίσω στην Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες κράτησής τους είναι απάνθρωπες.

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να ρίχνουν το φταίξιμο για τα προβλήματά τους μόνο στους άλλους, αλλά πρέπει να βλέπουν πώς θα γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, ο Σόιμπλε προσπαθεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν εκφράσει την απροθυμία τους να δεχτούν μετανάστες. "Η αλληλεγγύη δεν ξεκινά προσβάλλοντας ο ένας τον άλλον. Οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δεχτούν πρόσφυγες αλλά λιγότερους απ' ό,τι η Γερμανία".

"Τελικά ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός. Οι πόροι που δαπανούμε για 28 εθνικούς στρατούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από κοινού", δήλωσε ο Σόιμπλε.

"Όποιος δεν μπορεί να φυλάξει επιτυχώς τα σύνορα, να αποχωρεί από τη Σένγκεν"

Εξίσου σκληρός με την χώρα μας εμφανίζεται, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt am Sonntag και ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Χοακίμ Χέρμαν.

"Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι μια φάρσα", τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε χώρα δεν μπορεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, θα πρέπει να αποχωρεί από τη Ζώνη Σένγκεν.

Να σημειωθεί ότι η Βαυαρία δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα των προσφύγων, που έφτασε στη Γερμανία.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: