Σοκ στη Γαλλία: 3χρονη πνίγηκε από παιχνίδι σε σοκολατένιο αυγό

Σοκ στη Γαλλία: 3χρονη πνίγηκε από παιχνίδι σε σοκολατένιο αυγό

Κοριτσάκι έπαθε ασφυξία, καταπίνοντας τμήμα από συναρμολογούμενο παιχνίδι, που περιείχε σοκολατένιο αυγό "έκπληξη" γνωστής εταιρείας

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι στη Γαλλία, φέρεται να έχασε τη ζωή του, καταπίνοντας κομμάτι από συναρμολογούμενο παιχνίδι, που περιείχε σοκολατένιο αυγό της εταιρείας Kinder.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η μητέρα της 3χρονης ήταν μαζί της, όταν της έδωσε το σοκολατένιο αυγό. Εκείνη, έβγαλε το παιχνίδι, αυτοκινητάκι, που είχε μέσα και έβαλε στο στόμα της το μικροσκοπικό τιμόνι, με αποτέλεσμα να το καταπιεί.

Ο παππούς της μικρής έφτασε στο σπίτι εγκαίρως και κατάφερε, να βγάλει το αντικείμενο από τον λαιμό της, αλλά ήταν αργά, καθώς το κοριτσάκι είχε ήδη πέσει σε κώμα. Πέθανε το Σάββατο, σε νοσοκομείο της Τουλούζ όπου νοσηλευόταν, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Cecile Deprade.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε, έδειξε, ότι ο θάνατος προήλθε, από ασφυξία.

Σημειώνεται πάντως, ότι η Kinder προειδοποιεί, πως τα εν λόγω αυγά, δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση, από παιδιά μικρότερα των 3 ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Kinder, περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια αυγά, με περισσότερες από 8.000 διαφορετικές "εκπλήξεις", έχουν πωληθεί σε όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται, πως τα αυγά έκπληξη της Kinder δεν πωλήθηκαν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της αυστηρής νομοθεσίας, που ισχύει για τα γλυκά που "κρύβουν" παιχνίδια και απευθύνονται σε παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η Ferrero Group σημειώνει, πως γνωρίζει για το τραγικό περιστατικό και θα συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές, για να διαπιστωθεί καταρχάς, εάν όντως επρόκειτο για αυγό Kinder.

"Μπροστά σε αυτό το τραγικό συμβάν και αναμένοντας επιβεβαίωση για την προέλευση του παιχνιδιού, η Ferrero Group και οι εργαζόμενοί της εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού. Η ασφάλεια των πελατών μας και ειδικά των παιδιών είναι η πρώτη προτεραιότητα του ομίλου μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: AFP

SHARE: