Σοκαριστικό βίντεο: Πάστορας "εξαγνίζει" τους ακολούθους της με χαστούκια και βία

Σοκαριστικό βίντεο: Πάστορας "εξαγνίζει" τους ακολούθους της με χαστούκια και βία

Η αιρετική πάστορας Shin Ok-ju συνελήφθη από τις αρχές της Νότιας Κορέας για τις εγκληματικές μεθόδους της. Εξανάγκαζε τους πιστούς να δουλεύουν χωρίς αμοιβή και να υπομένουν βασανιστικές τελετουργίες.

Ένα σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο μια πάστορας από τη Νότια Κορέα χτυπάει τους ακολούθους της στο πλαίσιο τελετουργίας εξαγνισμού του "κακού" που έχουν μέσα τους (ενώ στη συνέχεια τους προτρέπει να χτυπήσουν και ο ένας τον άλλον) έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό, η πάστορας Shin Ok-ju φαίνεται να χαστουκίζει κατ' επανάληψη τα μέλη της εκκλησίας Grace Road,  στη συνέχεια να τραβά από τα μαλλιά τους, να τους κόβει με ψαλίδι τα μαλλιά και να τα σπρώχνει βίαια στο έδαφος. Σε άλλο σημείο του βίντεο, η πάστορας δίνει οδηγίες σε μια έφηβη κοπέλα, να χαστουκίσει μία γυναίκα, η οποία εκτιμάται ότι είναι η μητέρα της. Αφού την χαστουκίζει μία φορά απαλά, η πάστορας την προτρέπει να το επαναλάβει, φωνάζοντάς της, ότι χτυπά το μάγουλο του εχθρού. Ως αποτέλεσμα, το κορίτσι χαστουκίζει τη γυναίκα 25 φορές, ενώ αργότερα είναι η σειρά του κοριτσιού να δεχθεί βίαια χτυπήματα από τη φερόμενη μητέρα της.

 

Εκπρόσωπος της εκκλησίας δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά τα κηρύγματα και ότι με αυτό τον τρόπο η πάστορας καταδικάζει δημόσια ανθρώπους, ώστε να μην αμαρτάνουν πλέον.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Shin Ok-ju συνελήφθη τον Αύγουστο μαζί με άλλους τρεις εκκλησιαστικούς ηγέτες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Incheon λίγο έξω από τη Σεούλ.

Περίπου 400 υποστηρικτές της Ok-ju έχουν εγκατασταθεί στα Φίτζι από το 2014, αφού εκείνη είχε προβλέψει τότε ότι ένας λοιμός θα πλήξει την κορεατική χερσόνησο και ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στα Φίτζι, τη Γη της Επαγγελίας.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές εξετάζουν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ok-ju ως επικεφαλής της αίρεσης στα Φίτζι, υποχρέωνε ανθρώπους να δουλεύουν χωρίς αμοιβή, αλλά και να υποβάλλονται σε βίαιες τελετουργίες.

Μάρτυρες, υποστηρίζουν ότι ένας 70χρονος που είχε ταξιδέψει στα Φίτζι, δέχτηκε επί ώρες εκατοντάδες χτυπήματα από άλλα μέλη της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Ο 70χρονος επέστρεψε τελικά στη Νότια Κορέα, όπου επισκέφτηκε γιατρό που γνωμάτευσε υποδόριο αιμάτωμα. Ο άντρας πέθανε ένα χρόνο αργότερα και οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο συμβάντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα
SHARE: