Οικογένεια Τέρπιν: Δύο χρόνια ετοιμαζόταν για απόδραση η 17χρονη

Οικογένεια Τέρπιν: Δύο χρόνια ετοιμαζόταν για απόδραση η 17χρονη
Louise Anna Turpin, far left, with attorney Jeff Moore, second from left, and her husband David Allen Turpin, listen to attorney, David Macher, as they appear in court for their arraignment in Riverside, Calif., Thursday, Jan. 18, 2018. The parents of 13 siblings who were allegedly held in captivity in their family's Southern California home were charged Thursday with committing years of torture and abuse that left their children malnourished, undersized and with cognitive impairments. (Frederic J. Brown/Pool Photo via AP) Frederic J. Brown/Pool Photo via AP

Η 17χρονη κόρη των Τέρπιν έφερε στο φως τη φρίκη που ζούσε μαζί με τα 12 αδέρφια της - Βασανιστήρια, αλυσίδες, στραγγαλισμοί και τιμωρίες ήταν η καθημερινότητα των παιδιών των Τέρπιν

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των 13 αδερφών που υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια στα χέρια των γονιών τους.

Ο 57χρονος Ντέιβιντ Τέρπιν και η σύζυγός του Λουίζ, 49 ετών, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Δικαστήριο του Riverside County για να τους αποδοθούν συνολικά 75 κατηγορίες (38 στον πατέρα και 37 στη μητέρα) για τον βασανισμό, την αιχμαλωσία και την κακοποίηση των 13 παιδιών τους. Οι γονείς -τέρατα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 94 χρόνων ο καθένας και αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον δικαστή δήλωσαν αθώοι για τα εγκλήματα που τους αποδίδουν.

Ο δημόσιος κατήγορος που έχει αναλάβει την υπόθεση έδωσε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν οι γονείς Τέρπιν παρουσιαστούν στο δικαστήριο και τα όσα περιέγραψε προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Το διαστροφικό ζεύγος φαίνεται να είχε επινοήσει διάφορους τρόπους για να βασανίζει τα 13 αδέρφια:

– Το ανελέητο ξύλο ήταν καθημερινότητα για τα παιδιά των Τέρπιν που πολλές φορές υπέστησαν στραγγαλισμούς στα όρια του θανάτου. Τα παιδιά τιμωρούνταν για οτιδήποτε θα μπορούσε να κριθεί ως «αταξία», όπως για παράδειγμα αν τολμούσαν να πλύνουν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό

– Το ζευγάρι έβαζε μπροστά στα πεινασμένα παιδιά φαγητό και δεν τα άφηνε να το αγγίζουν. Από τα 13 αδέρφια, μόνο το τελευταίο παιδί της οικογένειας, ηλικίας δύο ετών, δεν φέρει άσχημα σημάδια ασιτίας. Το μεγαλύτερο, μια κοπέλα ηλικίας 29 ετών, ζυγίζει 41 κιλά, ενώ ένα άλλο παιδί, ηλικίας 12 ετών έχει το μέσο βάρος ενός επτάχρονου.

– Τα έδενε στα κρεβάτια τους με αλυσίδες και δεσμά για μήνες. Δεν τους επέτρεπε να πάνε στην τουαλέτα χωρίς τα δεσμά τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι αρχικά έδενε τα παιδιά με σχοινιά, όμως όταν ένα από αυτά κατάφερε κάποτε να λυθεί, αντικατέστησε τα δεσμά με αλυσίδες και λουκέτα

– Τα κρατούσε ξύπνια όλη νύχτα, κάποιες φορές βάζοντάς τα να «κάνουν παρέλαση» μέσα στο σπίτι.

– Κανένα παιδί δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τον οδοντίατρο

– Τους επέτρεπε να κάνουν ντους μια φορά το χρόνο.

– Αν και κάποια από τα παιδιά είναι πλέον ενήλικες, με το μεγαλύτερο στα 29 του, κανένα δεν ήξερε τι είναι η «αστυνομία», με τις ελλείψεις σε άλλες βασικές κοινωνικές γνώσεις – όπως το τι είναι τα φάρμακα – να είναι εξίσου τρομακτικές.

Το μόνο που επέτρεπαν οι γονείς – τέρατα στα παιδιά τους είναι να γράφουν ημερολόγια. Εκατοντάδες ημερολόγια κατασχέθηκαν από τις αρχές στο σπίτι όπου κρατούνταν τα παιδιά και είναι πλέον αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Η απόδραση

Η 17χρονη κοπέλα που κατόρθωσε να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει τις αρχές έμοιαζε μόλις δέκα ετών λόγω της ανάπτυξής της που έχει επηρεαστεί από την ασιτία και τις κακουχίες. Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι, τρία από τα παιδιά ήταν αλυσοδεμένα, ενώ οι γονείς πρόλαβαν να λύσουν ακόμα δύο αδέρφια όταν είδαν την αστυνομία.

Το κορίτσι αποκάλυψε στις αρχές ότι σχεδίαζε προσεκτικά την απόδρασή της εδώ και δύο χρόνια. Μαζί της διέφυγε ένας αδερφός της, ο οποίος τελικά φοβήθηκε και γύρισε πίσω.

(Με πληροφορίες από DailyMail, φωτογραφία: Frederic J. Brown/Pool Photo via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα