Σομαλία: Έφοδος της αλ Σεμπάμπ σε στρατιωτική βάση με 38 νεκρούς

Σομαλία: Έφοδος της αλ Σεμπάμπ σε στρατιωτική βάση με 38 νεκρούς

Πολυάριθμοι, βαριά οπλισμένοι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές στη βάση. Στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή

Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σκότωσαν 38 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, στην επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα σε μια στρατιωτική βάση στην ημιαυτόνομη περιφέρεια Πούντλαντ της Σομαλίας, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Οι ισλαμιστές κατέλαβαν για αρκετές ώρες την πόλη Αφ Ουρούρ.

«Επιβεβαιώνουμε τώρα ότι 38 άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Πιστεύω ότι ορισμένοι (ακόμη) αιχμαλωτίστηκαν», δήλωσε ο ταγματάρχης Μοχάμεντ Άμπντι, αξιωματικός των δυνάμεων της Πούντλαντ, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Πολυάριθμοι, βαριά οπλισμένοι μαχητές της αλ Σεμπάμπ μας επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές και έπειτα από ώρες σφοδρών μαχών ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που τραπήκαμε σε φυγή για να σωθούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπάρι, ο Γιούσουφ Μοχάμεντ, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι ο στρατός έθεσε ξανά υπό τον έλεγχο του την πόλη.

«Οι μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκότωσαν κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών. Είναι ο κανόνας η αλ Σεμπάμπ να δολοφονεί αμάχους όταν ηττάται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνήτη.

«Η αλ Σεμπάμπ θα μετανιώσει τις δολοφονίες αμάχων. Θα εξολοθρεύσουμε τους μαχητές που κρύβονται στις περιοχές του Πούντλαντ», προστίθεται.

Η αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, υποστήριξε νωρίτερα ότι σκότωσε 61 στρατιώτες. Οι απολογισμοί που δίνουν οι σομαλικές αρχές και οι αντάρτες συχνά είναι πολύ διαφορετικοί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Farah Abdi Warsameh)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σομαλία: Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου άνδρα που κατηγορείτο για μοιχεία

Σομαλία: Σκότωσαν υπουργό που πέρασαν για Τζιχαντιστή

Σομαλία: Η επιδημία χολέρας άφησε εκατοντάδες νεκρούς σε λίγους μήνες

SHARE:

24Media Network