Σομαλία: Έκρηξη και πυροβολισμοί σε κεντρικό ξενοδοχείο – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Σομαλία: Έκρηξη και πυροβολισμοί σε κεντρικό ξενοδοχείο – Τουλάχιστον 5 νεκροί
Twitter (@MeghUpdates)

Έκρηξη και στη συνέχεια πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 28 τραυματίστηκαν.

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, κατά την οποία τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 28 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Elite που βρίσκεται στην παραλία Lido. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters πως μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA μετέδωσε ότι η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ διέπραξε την επίθεση με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και ένοπλους μαχητές της. Πυρά ακούγονται από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες άμαχοι, που περνούσαν έξω από το ξενοδοχείο και άλλοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διευθυντής του υπουργείου Ενημέρωσης», αναφέρει το SONNA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.

“Άκουσα μια τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο, ακολούθησαν πυροβολισμοί και έπειτα σύννεφα καπνού”, ανέφερε ο Ahmed Ali.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπάλληλοι κυβερνητικών υπηρεσιών και άνθρωποι από τη διασπορά συχνάζουν στο ξενοδοχείο.

«Η ανταλλαγή πυρών είναι τρομακτική και αδέσποτες σφαίρες έφθασαν σε εμάς στην παραλία», περιέγραψε ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας κυβερνητικός υπάλληλος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sadik Ali επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη, συμπληρώνοντας “Θα σας ενημερώσουμε αργότερα”.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αστυνομικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένοπλοι περικύκλωσαν το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα