Σουδάν: Παρατείνεται για 72 ώρες η ανθρωπιστική εκεχειρία

Σουδάν: Παρατείνεται για 72 ώρες η ανθρωπιστική εκεχειρία
Απεγκλωβισμοί από το Σουδάν 2023 PO Phot Aaron Hoare/UK Ministry of Defence via AP

Για ακόμη τρεις ημέρες παρατάθηκε η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Σουδάν όπως έγινε γνωστό την Κυριακή.

Ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (30/4) ότι συμφώνησε με την παραστρατιωτική RSF για παράταση για 72 ώρες της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα.

Ο στρατός ανέφερε ότι παρόλο που οι αντάρτες είχαν σκοπό να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ορισμένες τοποθεσίες, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αντάρτες θα τηρούσαν την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα το απόγευμα, ένας εκπρόσωπος των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) είχε ανακοινώσει την παράταση της εκεχειρίας. «Σε απάντηση διεθνών, περιφερειακών και τοπικών εκκλήσεων, ανακοινώνουμε την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών και κατοίκων και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους και να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τότε που η μακροχρόνια μάχη για την εξουσία μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF εξελίχθηκε σε σύγκρουση στις 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα