Σουηδία: Συνελήφθη 21χρονος - Σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο στην επέτειο του μακελειού στο Κολουμπάιν

Αστυνομικές δυνάμεις της Σουηδίας - Φωτό αρχείου
Αστυνομικές δυνάμεις της Σουηδίας - Φωτό αρχείου AP

Ο νεαρός σκόπευε να βάλει φωτιά και εκρηκτικά σε διάφορες αίθουσες του πρώην σχολείου του. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ένας 21χρονος Σουηδός δικάζεται, διότι σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον του πρώην Λυκείου του, την οποία σκόπευε να διαπράξει ανήμερα της επετείου του μακελειού στο Κολουμπάιν, έγραψε την Δευτέρα η εφημερίδα Dagens Nyheter (DN).

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη τυχαία δύο εβδομάδες πριν από την 20ή Απριλίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονταν 20 χρόνια από το μακελειό στο Λύκειο του Κολουμπάιν, μιας μικρής πόλης του Κολοράντο στις ΗΠΑ, το οποίο διέπραξαν δύο μαθητές του, οι οποίοι δολοφόνησαν 12 άλλους μαθητές και έναν καθηγητή.

ADVERTISING

Η σουηδική αστυνομία βρήκε στην οικία του ρέπλικες όπλων, εκρηκτικά και μπιτόνια βενζίνης, που θα χρησιμοποιούσε για να βάλει φωτιά στη βιβλιοθήκη του σχολείου του, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Στοκχόλμης.

Στην προσωπική εφημερίδα που είχε φτιάξει, στο εξώφυλλο της οποίας είχε μια σβάστικα, είχε σχεδιάσει σκίτσα των αιθουσών του σχολείου, τις οποίες ήθελε να καταστρέψει με τα εκρηκτικά.

«Πιθανόν θα έθετε σε εφαρμογή το σχέδιό του, εάν δεν είχε συλληφθεί» είπε ο δικηγόρος του Γιαν Κίρε στην εφημερίδα.

Ο πελάτης του, που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινή κάθειρξης, παραδέχθηκε τα γεγονότα, αρνήθηκε, ωστόσο, ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει.

«Νιώθω πάντα αυτήν την επιθυμία να σκοτώσω, δεν γνωρίζω τον λόγο (…). Δεν θέλω να με θεωρούν τρελό, όμως ίσως να είμαι η μετενσάρκωση του Έρικ Χάρις», ενός εκ των δραστών του Κολουμπάιν, έγραφε, εντούτοις, ο κατηγορούμενος στην εφημερίδα του.

SHARE:

24Media Network