Σπάνιες αεροφωτογραφίες από την απόβαση στη Νορμανδία

default image

Στη δημοσιότητα δίνει το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας Άγνωστες μέχρι σήμερα αεροφωτογραφίες από την Απόβαση στη Νορμανδία που τραβήχτηκαν από αέρος και δείχνουν χιλιάδες στρατιώτες να καταδράμουν στις παραλίες της Νορμανδίας. (Pics)

Αεροφωτογραφίες από την απόβαση στη Νορμανδία έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας εβδομήντα χρόνια μετά τη κρίσιμη μάχη.

 

Σύμφωνα με την Independent, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ύστερα από 30 πτήσεις στο πεδίο της μάχης την 6η Ιουνίου του 1944 και παρείχαν ζωτικής σημασίας πληροφορίες στους συμμάχους.

Οι φωτογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα 1000 πόδια ύψος πάνω από την ακτή της βόρειας Γαλλίας από το εσωτερικό μιας αναγνωριστικής μοίρας II (AC) Squadron Mustang .

 

Στις φωτογραφίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα εκατοντάδες αποβατικά σκάφη που ήταν κατά μήκος της ακτογραμμής και αποβίβαζαν τους στρατιώτες.

Οι άγνωστες για το κοινό αποχαρακτηρισμένες σήμερα φωτογραφίες, δείχνουν μια σειρά από μικρά πλοία φορτωμένα με στρατεύματα έτοιμα να εισβάλουν στην ακτογραμμή του Sword, της Omaha,του Juno, του Gold, ενώ μεγαλύτερα πολεμικά πλοία περιμένουν στα μετόπισθεν.

Σε ορισμένες φωτογραφίες διακρίνονται παράκτια γαλλικά χωριά στις φλόγες ενώ είναι σε εξέλιξη οι μετακινήσεις συμμαχικού εξοπλισμού από την παραλία Juno, όπου εισέβαλαν οι Βρετανοί καταδρομείς Royal Marines και τα στρατεύματα από την 3η Καναδική Μεραρχία Πεζικού, με ναυτική υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκαν 359 στρατιώτες από την πλευρ

Ο Sir Bernard Montgomery είχε δηλώσει για την απόβαση: ” Πρόκειται για την μεγαλύτερη  στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία του πολέμου. Αντιπροσώπευε μια τεράστια προσπάθεια στο σχεδιασμό, το συντονισμό, την ηγεσία, το θάρρος και την αφοσίωση στο καθήκον. Είναι σημαντικό και θα  πρέπει να την  θυμόμαστε για πολλά χρόνια στο μέλλον.”

Πηγή: independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα