Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις διαδοχικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις διαδοχικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία
Συγγενείς των θυμάτων στη Σρι Λάνκα AP

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, εν μέσω εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Περισσότεροι από 400 είναι μέχρι στιγμής συνολικά οι τραυματίες. Σε 7 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ξεπέρασε τους 200, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία εν μέσω εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών AP

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα από τις μαζικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία AP

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία εν μέσω εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών AP

Οι οκτώ εκρήξεις, ορισμένες από τις οποίες , σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, οδήγησαν σε άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις, όπως ανέφερε.

Συγγενής θυμάτων στη Σρι Λάνκα AP

Διασώστες έξω από εκκλησία μετά από βομβιστική επίθεση στη Σρι Λάνκα AP

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση». Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Στο μεταξύ, ένας Πορτογάλος περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων των εκρήξεων που σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία εν μέσω εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών AP

Ένας Πορτογάλος ηλικίας περίπου 30 ετών που βρισκόταν εκεί με τη σύζυγό του σκοτώθηκε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο του Κολόμπο, δήλωσε από τη Λισαβόνα η πρόξενος της Πορτογαλίας εκεί Πρίνι Πάιν.

Οι υπόλοιποι Πορτογάλοι που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα «είναι όλοι καλά», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Παυλόπουλος: Έκφραση ακραίας βαρβαρότητας

Την καταδίκη και τον αποτροπιασμό του ιδίου και του ελληνικού λαού για τις «ειδεχθείς βομβιστικές επιθέσεις» στη Σρι Λάνκα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Συγκεκριμένα, ύστερα από εντολή του κ. Παυλοπούλου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Νέο Δελχί κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος, που είναι παράλληλα διαπιστευμένος και στη Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα, μετέφερε στις αρχές της χώρας την καταδίκη και τον βαθύ αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου και του Ελληνικού Λαού, για τις ειδεχθείς βομβιστικές επιθέσεις, που συνιστούν έκφραση ακραίας βαρβαρότητας, σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα».

Τσίπρας: Θλίψη και αποτροπιασμός

«Τα τραγικά νέα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα μάς γεμίζουν θλίψη & αποτροπιασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν υπάρχουν λόγια για να καταδικάσει κανείς το τυφλό μίσος των τρομοκρατικών επιθέσεων σε θρησκευτικούς ναούς ανήμερα του Καθολικού Πάσχα» σημειώνει ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «Η σκέψη όλων μας στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν».


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα