Σρι Λάνκα: Φόβοι για τεράστια οικολογική καταστροφή από βύθιση πλοίου με χημικά

Σρι Λάνκα: Φόβοι για τεράστια οικολογική καταστροφή από βύθιση πλοίου με χημικά
To πλοίο X-Press Pearl. AP

Το πλοίο X-Press Pearl που καιγόταν επι δύο εβδομάδες βυθίζεται ανοιχτά της Σρι Λάνκα η οποία απειλείται με τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Επι περίπου δύο εβδομάδες καιγόταν το πλοίο – κοντέινερ X-Press Pearl στα ανοιχτά της Σρι Λάνκα και σήμερα άρχισε να βυθίζεται εντείνοντας τους φόβους για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

“Το πλοίο βυθίζεται. Οι ομάδες που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε βαθιά νερά προτού βυθιστεί ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη θαλάσσια μόλυνση, ωστόσο το πίσω τμήμα του έχει βυθιστεί” τόνισε εκπρόσωπος του Ναυτικού της Σρι Λάνκα . 

Ο περιβαλλοντολόγος Δρ Ajantha Perera είπε στο BBC ότι “Με όλα τα επικίνδυνα εμπορεύματα, το νιτρικό οξύ και το πετρέλαιο στο πλοίο, εάν βυθιστεί, θα καταστρέψει ολόκληρο τον πυθμένα της θάλασσας”.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Γκουτζαράτ της Ινδίας και η πυρκαγιά ξέσπασε στις 20 Μαΐου όταν το MV X-Press Pearl εισερχόταν στο λιμάνι του Κολόμπο. Η φωτιά κατασβέσηκε 13 ημέρες αργότερα με τη βοήθεια του ινδικού λιμενικού και της εταιρείας Smit.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν ότι εκτιμούν πως η πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο προκλήθηκε από τη διαρροή νιτρικού οξέος και το πλήρωμα την είχε αντιληφθεί ήδη από τις 11 Μαΐου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα