Σρι Λάνκα: Παραιτείται ο πρωθυπουργός της χώρας εν μέσω διαμαρτυριών για την οικονομική κρίση

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ρατζαπάκσα
Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ρατζαπάκσα AP

Μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ρατζαπάκσα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον Πρόεδρο της χώρας και αδερφό του, Γκοταμπάια Ρατζαπάκσα.

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα (09/05) ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ρατζαπάκσα, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από εμφύλιες αναταραχές εδώ και περίπου δύο μήνες και η οργή των πολιτών αυξάνεται εξαιτίας των χειρισμών της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, της χειρότερης κρίσης από την κήρυξη της ανεξαρτησίας από τη Βρετανία το 1948.

Οι μαζικές διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα, Κολόμπο είχαν ως αποτέλεσμα μάλιστα να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, ενώ οι περιορισμοί ανακοινώθηκαν λίγο πριν ο Ρατζαπάκσα ανακοινώσει την παραίτησή του.

Επεισόδια στη Σρι Λάνκα
Επεισόδια στη Σρι Λάνκα AP
Επεισόδια στη Σρι Λάνκα
Επεισόδια στη Σρι Λάνκα AP


Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, σύμφωνα με το CNN, επιτέθηκαν σε λεωφορεία που μετέφεραν τοπικούς αξιωματούχους που ταξίδεψαν στο Κολόμπο το πρωί της Δευτέρας για να συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με την εθνική αστυνομία.

Επεισόδια στη Σρι Λάνκα
Επεισόδια στη Σρι Λάνκα AP

Από τα βίαια επεισόδια τουλάχιστον 151 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο.

Επεισόδια στη Σρι Λάνκα
Επεισόδια στη Σρι Λάνκα AP

Το γραφείο του Ρατζαπάκσα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει την παραίτηση του 76χρονου βετεράνου πολιτικού, μετέδωσε το Reuters. Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Πριν από λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός Μαχίντα Ρατζαπάκσα έστειλε την επιστολή παραίτησής του στον Πρόεδρο Γκοταμπάια Ρατζαπάκσα".

Στην επιστολή μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι παραιτείται για να βοηθήσει στο σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σρι Λάνκα, Επεισόδια
SHARE:

24Media Network