Σρι Λάνκα: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 270.000 εκτοπισμένοι λόγω του μουσώνα

Σρι Λάνκα: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 270.000 εκτοπισμένοι λόγω του μουσώνα
Πλημμυρισμένος δρόμος στη Σρι Λάνκα AP

Σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά τον μουσώνα που έπληξε τη Σρι Λάνκα.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 270.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, που καλύφθηκαν από τα νερά, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις μετά τον μουσώνα που έπληξε τη Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών (DMC).

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις 10 από τις 25 περιφέρειες της χώρας.

Στην περιοχή Κεγκάλε, ένας σκύλος οδήγησε τους διασώστες στο σημείο όπου είχαν θαφτεί ζωντανά κάτω από τις λάσπες τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας. Και οι τέσσερις όμως ανασύρθηκαν νεκροί από τους στρατιώτες που ανέλαβαν να τους εντοπίσουν.

Σύμφωνα με το DMC, πολλές κοινότητες εκκενώθηκαν και 270.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και να καταφύγουν σε φίλους, συγγενείς ή σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας που τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα