Στα μάτια του θύματος η ταυτότητα του παιδόφιλου

Στα μάτια του θύματος η ταυτότητα του παιδόφιλου

Στην ίριδα των ματιών τους κρύβουν τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης την ταυτότητα του βιαστή τους. Τι δείχνει νέα έρευνα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ και της Γλασκόβης ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή μέθοδο η οποία βασίζεται στην ανάλυση της ίριδας του ματιού των θυμάτων. Οι επιστήμονες μελέτησαν ψηφιακές φωτογραφίες παιδιών, που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης και διαπίστωσαν ότι στις ίριδες των ματιών τους υπήρχαν αντανακλάσεις προσώπων.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό τα θύματα να είχαν κοιτάξει τον δράστη στα μάτια την ώρα που εκείνος τα φωτογράφιζε.

Η έρευνα είχε ως βάση της γνώση ότι συχνά οι παιδεραστές φωτογραφίζουν τα θύματά τους και ύστερα διακινούν το ψηφιακό υλικό στο διαδίκτυο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στην ίριδα του ματιού μας καταγράφονται συγκεκριμένα δεδομένα που είναι δυνατόν να ανακτηθούν. Χάρη σε κάποιους αλγόριθμους είναι δυνατή η ανασύσταση της εικόνας σε ποιότητα που καθιστά δυνατή την αναγνώριση του προσώπου ή του αντικειμένου που αντανακλάται.

SHARE:

24Media Network