Σταϊνμάιερ: Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος

Σταϊνμάιερ: Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος

Απάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην προσφυγή της κυβέρνησης της Σλοβακίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της κατανομής προσφύγων

Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα δικαίου στην οποία σημαίνει κάτι ο λόγος που έδωσες. "Και αν δεν γίνεται διαφορετικά, τότε πράγματα λύνονται νομικά με τον προβλεπόμενο τρόπο", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος και στην προσφυγή της κυβερνησης της Σλοβακίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της κατανομής προσφύγων.

"Η Σλοβακία έτσι το θέλει. Αυτοί όμως που αρνούνται, πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το διακύβευμα και για αυτούς: τα ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος", δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ στο περιοδικό "Der Spiegel" που κυκλοφορεί σήμερα.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του Γενικού Διευθυντή της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, η απειλή με οικονομικές συνέπειες για όσους αρνούνται να συνεργαστούν "είναι ο λάθος δρόμος". "Πάντα υποστήριζα ότι στην ΕΕ δεν απειλείς, δεν εκβιάζεις. Οι φίλες χώρες στην Ανατολική Ευρώπη θα καταλάβουν σύντομα ότι καθε σύγχρονη χώρα που θέλει να επιβιώσει στην παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να κλείσει τα ματια στην μετανάστευση", δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ στο περιοδικό "Focus".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπέρ του ανοίγματος των κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας τάχθηκε ο Σταϊνμάιερ

SHARE:

24Media Network