Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι “θαλάσσιες διαφορές” Ελλάδας – Τουρκίας να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι “θαλάσσιες διαφορές” Ελλάδας – Τουρκίας να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο
Το κτίριο "Harry S. Truman" στην Ουάσινγκτον όπου στεγάζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ASSOCIATED PRESS

"Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή" ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Για «θαλάσσιες διαφορές» που πρέπει να επιλυθούν μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βάσει «διεθνούς δικαίου» μίλησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ερωτηθείς για τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα περί προσφυγής στη Χάγη για τις ελληνοτουρκικές διαφορές,

Ειδικότερα, σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο εκπρόσωπος το αμερικανικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τις θαλάσσιες διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».  

Υπενθυμίζεται ότι την ανάγκη επίλυσης των διαφορών της Ελλάδας με την Τουρκία είχε υπογραμμίσει νωρίτερα την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντίρι, οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συζήτησαν το θέμα της Λιβύης και τη Συρία. Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε στον Τούρκο ομόλογό του και το μήνυμα για επίλυσης των διαφορών με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα