Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ξεκάθαρη υποστήριξη για τον EastMed – Έντονη ανησυχία για την στάση της Τουρκίας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ξεκάθαρη υποστήριξη για τον EastMed – Έντονη ανησυχία για την στάση της Τουρκίας
Το κτίριο "Harry S. Truman" στην Ουάσινγκτον όπου στεγάζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ASSOCIATED PRESS

Την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για τον αγωγό του EastMed, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τι αναφέρει για την προκλητικότητα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο.

Την ξεκάθαρη υποστήριξη της στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed εξέφρασε η Ουάσιγκτον, ενώ ανησυχεί για τις τουρκικές προκλήσεις.

Ειδικότερα, διαμέσου του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με αποκλειστική γραπτή δήλωσή του στον ΑΝΤ1 και τον ανταποκριτή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, Θανάση Τσίτσα, επέκρινε τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου αλλά και την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σε ερώτηση του ΑΝΤ1 για το πως σχολιάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed o εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε σχετικά:

“Ελπίζουμε ότι οι υπεράκτιοι πόροι της Κύπρου θα αναπτυχθούν προς όφελος των Κυπρίων. Υποστηρίζουμε τα ποικίλα, εμπορικά βιώσιμα μέσα για να προωθήσουμε την αγορά των υπεράκτιων πόρων της Κύπρου. Εξακολουθούμε να έχουμε ανησυχίες για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των παράνομων γεωτρήσεων στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και της πρόσφατης συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα