Στη φύση της Νέας Ζηλανδίας μπορείς να κάνεις ό,τι νιώθεις -αρκεί να μη σε βλέπουν

Στη φύση της Νέας Ζηλανδίας μπορείς να κάνεις ό,τι νιώθεις -αρκεί να μη σε βλέπουν
Στιγμιότυπο από ελεύθερο κάμπινγκ. AP

Ένωση ελεύθερων κατασκηνωτών ζήτησε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας να κάνει πιο αυστηρό το νόμο για τη δημόσια αφόδευση και ούρηση, γιατί κουράστηκε να κατηγορούν τα μέλη της.

Στη Νέα Ζηλανδία όποιος το νιώθει μπορεί να αφοδεύσει ή να ουρήσει δημόσια, εφόσον αποδείξει ότι είχε βάσιμους λόγους να πιστεύει πως δεν τον έβλεπε κανείς. Δεν είναι κάτι που επιτρέπεται από το νόμο, αλλά τιμωρείται μόνο με πρόστιμο (119 ευρώ). Αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε κοινό, η πράξη αντιμετωπίζεται ως αδίκημα.

Η Ένωση Υπευθύνων Κατασκηνωτών ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έναν πιο αυστηρό νόμο, καθώς έχει κουραστεί να ακούει το λαό να κατηγορεί τα μέλη της “ως υπεύθυνα για το μεγάλο μέρος των ανθρώπινων αποβλήτων στο φυσικό περιβάλλον, κάτι που δεν ισχύει”.

Η Responsible Campers Association Inc υποστηρίζει ότι ο νόμος πρέπει επίσης, να απαιτεί από τους ανθρώπους να μπορούν να αποδείξουν πως… έκαναν τη δουλειά τους τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τη θάλασσα και ότι έθαψαν ό,τι άφησαν πίσω, σε τουλάχιστον 15 εκατοστά βάθος.

Δεν είναι τόσο η πράξη που δημιουργεί ανησυχία, αλλά τα ορατά επακόλουθα” δήλωσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2017, για να σταθεί στο πλευρό των φαν του ελεύθερου κάμπινγκ. Οι κατασκηνωτές αυτοί έχουν γίνει τίτλοι σε media, ως υπεύθυνοι για ενέργειες που έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον (πχ αύξηση περιττωμάτων και χαρτιού υγείας, σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς). Πολλές τοπικές κοινότητες έχουν απαγορεύσει το ελεύθερο κάμπινγκ.

Η Ένωση Υπευθύνων Κατασκηνωτών τονίζει πως είναι άδικο να κατηγορούνται οι campers για τα προβλήματα “του δημόσιου προβλήματος με τα περιττώματα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν συγκεκριμένη ομάδα, με αυτήν την ανεπιθύμητη πρακτική που επηρεάζει όλους τους ταξιδιώτες της χώρας”. Για αυτό και ζητά πιο αυστηρούς νόμους -και αυστηρότερα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα