Στικάκι μαριχουάνας στη βουλή

Στικάκι μαριχουάνας στη βουλή

Στικάκι μαριχουάνας άναψε πρόεδρος αριστερού, αντικληρικού κινήματος μέσα στη βουλή

Λέγεται Γιάνους Πάλικοτ, είναι πρόεδρος αριστερού και αντικληρικού κινήματος.

Ο εν λόγω πρόεδρος άναψε στικάκι με άρωμα μαριχουάνας, μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας.

Στόχος του να ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση για την αποποινικοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών.

"Είναι χόρτο", είπε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο γραφείο του στη Δίαιτα, ανάβοντας το στικάκι που περιείχε μαριχουάνα.

Ο Πάλικοτ αν και είχε από μέρες δηλώσει ότι θα "άναβε χόρτο" μέσα στην πολωνική βουλή, εντούτοις έπαιξε αυτό το διάστημα με την αμφισημία της πολωνικής λέξης "ζάπαλικ" που σημαίνει "ανάβω" και "καπνίζω".

Την περασμένη άνοιξη η Πολωνία τροποποίησε το νόμο περί ναρκωτικών, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών την απόφαση αν θα διώκουν ή όχι όσους συλλαμβάνονται έχοντας στην κατοχή τους μικρή ποσότητα ουσιών.

Ο νόμος ορίζει ότι η κατοχή ναρκωτικών, ανεξαρτήτως ποσότητας, απαγορεύεται.

Ο Πάλικοτ υποστηρίζει ότι ο ισχύων νόμος παραμένει πολύ αυστηρός και θεωρεί μειονέκτημά του ότι οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποφασίζουν κατά περίπτωση πότε θα δικάζεται κάποιος.

Το κόμμα του κατέθεσε την Παρασκευή νομοσχέδιο με το οποίο αποποινικοποιείται η χρήση μαριχουάνας.

Η ανακοίνωσή του ότι θα "ανάψει χόρτο" έθεσε σε συναγερμό την υπηρεσία ασφαλείας του κοινοβουλίου η οποία απαγόρευσε την πρόσβαση στο κτίριο στους ακτιβιστές του κινήματος "Ελεύθερη Κάνναβη", τους οποίους είχε προσκαλέσει το κόμμα.

"Θέλω να καταγγείλω την υποκρισία σε ό,τι αφορά τη χρήση μαριχουάνας. Κάποιος είπε ότι θα καπνίσει ένα τσιγαριλίκι και κάλεσαν τις δυνάμεις της τάξης, σαν να επρόκειτο για πραξικόπημα", είπε σήμερα ο Πάλικοτ.

SHARE:

24Media Network