Στην Αλβανία υπό διαμαρτυρίες η Τζόρτζια Μελόνι

Διαβάζεται σε 2'
Στην Αλβανία υπό διαμαρτυρίες η Τζόρτζια Μελόνι
Στην Αλβανία η Τζόρτζια Μελόνι AP Photo Vlasov Sulaj

Στην Αλβανία μετέβη η Τζόρτζια Μελόνι, όπου συνάντησε τον Έντι Ράμα και επισκέφθηκε την πρώτη ιταλική κλειστή δομή για αιτούντες άσυλο. Διαμαρτυρία Ιταλού βουλευτή για τη συμφωνία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έφτασε στην Αλβανία, όπου, συνοδευόμενη από τον Αλβανό ομόλογό της Έντι Ράμα, επισκέφθηκε την περιοχή του Σεντζίν.

Πρόκειται για την περιοχή όπου, βάσει της σχετικής συμφωνίας των δύο χωρών, θα δημιουργηθεί ιταλικό κλειστό κέντρο παραμονής για αιτούντες άσυλο.

Ωστόσο, κατά την άφιξή της στο λιμάνι Shenjin στη βορειοδυτική Αλβανία, ο Ιταλός βουλευτής, Riccardo Magi, θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την εν λόγω συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας. Τον σταμάτησε το προσωπικό ασφαλείας της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Διαμαρτυρία από τον Ιταλό βουλευτή Riccardo Magi
Διαμαρτυρία από τον Ιταλό βουλευτή Riccardo Magi AP Photo Vlasov Sulaj

“Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να βοηθήσουμε ως Ευρωπαίοι, αν και όχι ως Ευρωπαίοι της ΕΕ. Αν η συμφωνία αυτή αποτύχει, θα είναι μια αποτυχία που δεν θα οφείλεται σε υστεροβουλία κακούργων, αλλά στον αυθορμητισμό της καρδιάς”, δήλωσε ο Ράμα.

Από την μεριά της, η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: “Θεωρούμε ότι σε αυτόν τον τομέα η συνεργασία χωρών της ΕΕ με χώρες που δεν είναι, ακόμη, μέλη της Ένωσης είναι βασικής σημασίας. Η συμφωνία αυτή θέτει τρεις κύριους στόχους: την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την πρόληψη των παράτυπων μεταναστευτικών ροών και να το να υποδεχόμαστε στην Ευρώπη μόνον όποιον δικαιούται, πράγματι, διεθνή ανθρωπιστική προστασία”.

“Σήμερα ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της πρώτης εκ των δύο δομών, του Σεντζίν, η οποία θα λειτουργήσει ως hotspot. Στην δεύτερη δομή, στο Γκιαντέρ -η οποία βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης- μέσω διαδικτύου θα εξετάζονται τα αιτήματα για παροχή ασύλου”, ολοκλήρωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα