Στην αντεπίθεση ο Μοράλες: Μέσα και Καμάτσο είναι συνωμότες

Έβο Μοράλες
Έβο Μοράλες AP

Μία πρώτη απάντηση στους πολιτικούς του αντιπάλους έδωσε τη Δευτέρα μέσω twitter ο Εβο Μοράλες.

Παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε και ότι δείχνει πολιτικά αποδυναμωμένος, ο Εβο Μοράλες πέρασε τη Δευτέρα στην αντεπίθεση εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας επιτέθηκε στους Κάρλος Μέσα και Λουίς Φερνάντο Καμάτσο (ηγέτες της αντιπολίτευσης) και τους χαρακτήρισε συνωμότες για τη συμπεριφορά τους από τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου και μετά. 

Ιδού, δύο χαρακτηριστικά του τιτιβίσματα: 

Οι συνωμότες Μέσα και Καμάτσο θα περάσουν στην ιστορία ως ρατσιστές και πραξικοπηματίες. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για να ειρηνεύσουν τη χώρα, να εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα και την συνύπαρξη του λαού μας. Ο κόσμος και οι Βολιβιανοί πατριώτες αρνούνται το πραξικόπημα. 

Είμαι ευγνώμων για την αλληλεγγύη του λαού των αδελφών Βολιβιανών και του κόσμου που μου στέλνει εκφράσεις αναγνώρισης και που μας δίνει ενέργεια και δύναμη. Ποτέ δεν με εγκατέλειψαν και ποτέ δεν θα τους εγκαταλείψω.

 Ο Μοράλες παραιτήθηκε την Κυριακή αφού έχασε την υποστήριξη του στρατού ο οποίος, απροκάλυπτα, τον κάλεσε να εγκαταλείψει το αξίωμά του. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βολιβία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας στηρίζει Μοράλες: "Έβο δεν είσαι μόνος"

Χάος στη Βολιβία: Επεισόδια μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες

Βολιβία: Αντιδράσεις ΕΕ για παραίτηση Μοράλες - Η λατινοαμερικανική αριστερά καταγγέλλει ένα "πραξικόπημα"

SHARE: