Στην Αθήνα, Τετάρτη και Πέμπτη ο Μοσκοβισί

France's Minister of Economy Pierre Moscovici holds a news conference after meeting European Economic and Monetary Affairs Commissioner Olli Rehn (not pictured) at the Commission's Headquarters in Brussels June 4, 2012.  REUTERS/Sebastien Pirlet  (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)
France's Minister of Economy Pierre Moscovici holds a news conference after meeting European Economic and Monetary Affairs Commissioner Olli Rehn (not pictured) at the Commission's Headquarters in Brussels June 4, 2012. REUTERS/Sebastien Pirlet (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS) REUTERS

Οι σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί. Στην Αθήνα, Τετάρτη και Πέμπτη, ο επίτροπος Οικονομικών

Την ανάγκη πίστης εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώζώνης υπογράμμισε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα επισκεφθεί την Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Ως προς τις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.

Επίσης τόνισε ότι -όπως έχει συμφωνηθεί- η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.

Ως προς το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.\u000B\u000B

SHARE:

24Media Network