Στήριξη στους ομοφυλόφιλους από ΗΠΑ

[U.S. Secretary of State Hillary Rodham Clinton, left, shakes hands after her speech on human rights issues at the United Nations headquarters in Geneva, Switzerland, Tuesday, Dec 6, 2011.(AP Photo/Anja Niedringhaus)] *** [] ** Usable by LA and DC Only **
[U.S. Secretary of State Hillary Rodham Clinton, left, shakes hands after her speech on human rights issues at the United Nations headquarters in Geneva, Switzerland, Tuesday, Dec 6, 2011.(AP Photo/Anja Niedringhaus)] *** [] ** Usable by LA and DC Only ** AP

Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό. Παροχή βοήθειας και διπλωματία για να ενθαρρύνουν τις μεταρρυθμίσεις

Στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό αναμένεται να συμβάλλουν οι ΗΠΑ, έπειτα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, προκειμένου να ενθαρρύνουν τις μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας σε διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, η Αμερικανίδα υπουργός Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι "τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αποτελούν ανθρώπινα δικαιώματα".

Έγγραφο της κυβέρνησης Ομπάμα ζητά από τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλογιστούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων όταν λαμβάνουν αποφάσεις για βοήθεια και για αιτήματα ασύλου.

Αντίστοιχες πολιτικές υπάρχουν σήμερα για την ισότητα των φύλων και την εθνική βία.

"Δεν θα έπρεπε ποτέ να αποτελεί έγκλημα το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος" είπε στη Γενεύη η Αμερικανίδα υπουργός, λέγοντας ότι οι πολιτισμικές ή θρησκευτικές παραδόσεις μιας χώρας δεν είναι δικαιολογία για διακρίσεις.

Ανάμεσα στους διπλωμάτες που παρακολούθησαν την ομιλία της, ήταν και κάποιοι από χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται αδίκημα.

Πολλοί ήταν οι διπλωμάτες που σηκώθηκαν να φύγουν, αμέσως μόλις η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ολοκλήρωσε την ομιλία της.

"Οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται και ανήκουν σε κάθε κοινωνία του κόσμου» είπε η Χ.Κλίντον. "Το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν είναι δυτική "εφεύρεση". Αποτελεί ανθρώπινη πραγματικότητα" είπε η Αμερικανίδα υπουργός.

Η πολιτική αυτή θεωρείται ότι αποτελεί και ένα "άνοιγμα" του Μπαράκ Ομπάμα στους ομοφυλόφιλους εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

SHARE:

24Media Network