Στηρίζει σταθερά τον Μαδούρο ο Πούτιν

Στηρίζει σταθερά τον Μαδούρο ο Πούτιν
Ο Νικολάς Μαδούρο με τον Βλάντιμιρ Πούτιν σε παλαιότερη συνάντησή τους AP

Την πλήρη στήριξη του Βλάντιμιρ Πούτιν εξασφάλισε ο Νικολάς Μαδούρο μέσω της επίσκεψης της αντιπροέδρου στη Μόσχα.

Η Ρωσία διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο Καράκας για την «αλληλεγγύη» του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον σύμμαχό του Νικολάς Μαδούρο ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με «μια μετωπική επίθεση και μια αναίσχυντη ανάμιξη», την ώρα που πολλές δυτικές χώρες υποστηρίζουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβιβάζει ευχές υποστήριξης και αλληλεγγύης στον συνάδελφό του Νικολάς Μαδούρο», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την έναρξη συνάντησής του με την αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες.

«Συνεργαζόμαστε μαζί σας πολύ στενά και συντονίζουμε τις δράσεις μας στη διεθνή αρένα. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία τη στιγμή που η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με μια μετωπική επίθεση και μια αναίσχυντη ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της», συνέχισε ο Λαβρόφ, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Η Ντέλσι Ροντρίγκες από την πλευρά της δήλωσε πως η χώρα της είναι «το θύμα μιας επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών». Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε επίσης μετά τις συνομιλίες της με τον Λαβρόφ πως ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε εντολή να μεταφερθεί στη Μόσχα ένα ευρωπαϊκό γραφείο της κρατικής βενεζουελανής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα