Στις ΗΠΑ ο κυκλώνας Φλόρενς - Πλημμύρες στην Β. Καρολίνα

Μήνυμα στην πρόσοψη καταστήματος ενημερώνει για την έλλειψη αποθεμάτων εν όψει του κυκλώνα Florence
Μήνυμα στην πρόσοψη καταστήματος ενημερώνει για την έλλειψη αποθεμάτων εν όψει του κυκλώνα Florence AP

Παρά την εξασθένισή του, ο κυκλώνας Φλόρενς έφτασε στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας ήδη πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα ηλεκτροδότησης για περισσότερα από 150.000 σπίτια!

Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε και κατατάσσεται πλέον στην Κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ενώ δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές εντός της ημέρας, ανέφερε το εθνικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων και τυφώνων (NHC) σε νεότερο έκτακτο δελτίο του.

Με ανέμους έως και 150 χιλιομέτρων την ώρα, παραμένει πάντως στα όρια της Κατηγορίας 2 της κλίμακας και αποτελεί απειλή για τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες έφτασε.

Ήδη έφτασε στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ, όπως αναμεταδίδουν τοπικά Μέσα, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, ενώ 150.000 σπίτια αντιμετωπίζουν ζητήματα ηλεκτροδότησης.

Σφοδρές καταιγίδες και πολύ ισχυροί άνεμοι πλήττουν την περιοχή, ενώ έχουν εκδοθεί ήδη προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για τον κίνδυνο πλημμυρών και στις άλλες περιοχές από όπου θα περάσει ο κυκλώνας στις οποίες, μάλιστα, αναμένονται "καταστροφικές" πλημμύρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έφτασε στις ΗΠΑ ο τυφώνας Φλόρενς: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έξι πολιτείες

Florence: Υποβαθμίστηκε σε κυκλώνα, αλλά ο συναγερμός παραμένει ύψιστος

Florence: Συγκλονιστικά καρέ πάνω από το μάτι του τυφώνα

SHARE: