Στο νοσοκομείο ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος

Στο νοσοκομείο ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος
Ο Πρίγκιπας Φίλιππος AP

Για προγραμματισμένη, όπως όλα δείχνουν, θεραπεία, εισήχθη στο νοσοκομείο ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας, ο 98χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, διακομίστηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί προληπτικά σε θεραπεία για μια “προϋπάρχουσα κατάσταση” όπως έγινε γνωστό από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

“Ο δούκας του Εδιμβούργου μετέβη από το Νόρφολκ σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ στο Λονδίνο για παρακολούθηση και θεραπεία σε σχέση με μια προϋπάρχουσα κατάσταση” επισημαίνει το παλάτι, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Η εισαγωγή του έγινε ως προληπτικό μέτρο, έπειτα από τις συστάσεις του γιατρού του” τονίζεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με μια πηγή από το παλάτι, δεν πρόκειται για μια επείγουσα εισαγωγή και ο πρίγκιπας μπόρεσε να περπατήσει στο νοσοκομείο.

Ο Φίλιππος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή τον Αύγουστο του 2017, αν και έκτοτε περιστασιακά παρίσταται σε επίσημες εκδηλώσεις. Πέρασε τα Χριστούγεννα του 2011 στο νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού αρτηρίας της καρδιάς και δεν κατάφερε να παραστεί στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της συζύγου του στον θρόνο το 2012, καθώς νοσηλευόταν με λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη.

Φέτος τον Ιανουάριο, βγήκε αλώβητος από ένα ατύχημα με τη Λαντ Ρόβερ του, η οποία αναποδογύρισε έπειτα από σύγκρουση με ένα άλλο όχημα. Υποχρεώθηκε να παραδώσει το δίπλωμά του, αφού η αστυνομία του έκανε συστάσεις καθώς οδηγούσε χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας, δύο ημέρες αργότερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα