Στο σφυρί το σπίτι που γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα

Στο σφυρί το σπίτι που γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα

Το σπίτι που γεννήθηκε, ο Τσε Γκεβάρα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, στο Ροζάριο της Αργεντινής, διατίθεται προς πώληση.

Το σπίτι του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα διατέθηκε προς πώληση στην πόλη Rosario της Αργεντινής.

Σύμφωνα με το BBC, ο σημερινός ιδιοκτήτης Francisco Farruggia είπε ότι είχε αγοράσει το διαμέρισμα των 240 τετραγωνικών μέτρων σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης το 2002.

Ήθελε να το μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο, αλλά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο επιχειρηματίας δεν αποκάλυψε ποια είναι η τιμή πώλησης.

Με τα χρόνια, το κτίριο μεταξύ των οδών Urquiza και Entre Ríos έχει προσελκύσει αρκετούς επιφανείς επισκέπτες.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Πέπε Μουίτσα και τα παιδιά του Φιντέλ Κάστρο, επαναστάτη-ηγέτη της Κούβας.

Αλλά ίσως ο πιο διάσημος επισκέπτης ήταν ο Alberto Granados, ο οποίος ταξίδεψε με τον Che Guevara όταν ήταν νέος γιατρός με μοτοσικλέτα μέσω της Νότιας Αμερικής τη δεκαετία του 1950.

Ο μεγαλύτερος επαναστάτης

Ο Τσε Γκεβάρα γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια μεσαίας τάξης το 1928, αλλά αργότερα ριζοσπαστικοποιήθηκε από τη φτώχεια και την πείνα που γνώρισε στη Νότια Αμερική.

Έπαιξε βασικό ρόλο στην κουβανική επανάσταση το 1953-59, μέσω της οποίας ανέτρεψε τον δικτάτορα Fulgencio Batista.

Ο Τσε Γκεβάρα εξέφρασε τότε την επιθυμία του να διαδώσει την επανάσταση σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Από την Κούβα ταξίδεψε στη Βολιβία για να οδηγήσει δυνάμεις που εξεγέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Ρένι Μπαρριέντος Ορτούνο.

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο στρατός της Βολιβίας συνέλαβε τον Τσε Γκεβάρα και τους υπόλοιπους μαχητές του. Εκτελέστηκε στις 9 Οκτωβρίου 1967 στο χωριό La Higuera και το σώμα του θάφτηκε σε μυστική τοποθεσία.

Το 1997, τα λείψανα του ανακαλύφθηκαν, εκταφιάστηκαν και επέστρεψαν στην Κούβα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα