Στοκχόλμη: Δεν συνελήφθη τελικά ο οδηγός του φορτηγού, λέει τώρα η αστυνομία

Στοκχόλμη: Δεν συνελήφθη τελικά ο οδηγός του φορτηγού, λέει τώρα η αστυνομία

Αν και τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο άνδρας παραδόθηκε στις αρχές η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει συλληφθεί. H στιγμή που το φορτηγό σκορπά το θάνατο (Vid)

Άνω – κάτω στη Σουηδία με τη σύλληψη του άνδρα που επιτέθηκε με ένα φορτηγό σε πλήθος με αποτέλεσμα να παρασύρει δεκάδες ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Αν και αρχικά πηγές που δεν κατονομάζονταν στην εφημερίδα Aftonbladet σημείωναν ότι ο άνδρας βρίσκεται στα χέρια των αρχών τελικά, ήρθε με επίσημη ανακοίνωση η αστυνομία να το διαψεύσει.

Ειδικότερα, ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πλήθος πεζών σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15 στο κέντρο της Στοκχόλμης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται, ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, νωρίς το βράδυ συνελήφθη ένας άνδρας σε προάστιο στα βόρεια της Στοκχόλμης, αλλά δεν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος.

Ο άνδρας αυτός, που έχει ταυτοποιηθεί, έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου που αναζητούσε η αστυνομία.

“Ζητήσαμε από το κοινό πληροφορίες και δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός προσώπου που μας ενδιέφερε. Το πρόσωπο που συνελήφθη μοιάζει στην περιγραφή, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτόν”, είπε ο ο αστυνομικός διευθυντής Γιαν Έβενσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι αρχές έχουν επίσης ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ενωμένη και ότι το μίσος δεν πρόκειται ποτέ να υπονομεύσει τις αξίες της.

“Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα πετύχουν ποτέ. Ξέρουμε ότι οι εχθροί μας είναι αυτοί οι στυγεροί δολοφόνοι, δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Το μήνυμά μας θα είναι πάντα ξεκάθαρο: δεν θα μας υποτάξετε, δεν θα ελέγξετε τις ζωές μας, δεν θα νικήσετε ποτέ”, πρόσθεσε.

Ο φερόμενος ως ύποπτος κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας και φορούσε μια μαύρη κουκούλα.

Την ίδια στιγμή συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τις συνθήκες του περιστατικού. Άνδρας αφού έκλεψε φορτηγό το οδήγησε σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης, παρασύροντας ανυποψίαστους πολίτες.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες υγείας που ανέλαβαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, έκαναν λόγο για έναν νεκρό και 15 τραυματίες, εκ των οποίων, ένα μικρό παιδί.

«Τα νοσοκομεία της περιοχής μπορούν να επιβεβαιώσουν μέχρι στιγμής ότι ένα πρόσωπο απεβίωσε στο νοσοκομείο (…) 15 ενήλικοι και ανήλικοι που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται. Οι εννέα εξ αυτών είναι σοβαρά τραυματισμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σουηδικών υγειονομικών αρχών.

Εικόνες τρόμου καταγράφονται σε νέο βίντεο, από το εσωτερικό καταστήματος, πλάι στο σημείο όπου και προσέκρουσε το φορτηγό το μεσημέρι της Παρασκευής.


ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/ rfi

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα