Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ AP

Συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας για την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων της ερχόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προγραμματίσει Ελλάδα και Τουρκία για τις ημέρες των εθνικών τους επετείων, 28 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι δύο χώρες κατέληξαν σε αυτή την συμφωνία, την οποία καλωσόρισε ο ΓΓ του Συμφώνου, επαινώντας Ελλάδα και Τουρκία για “την ευελιξία και την πολύ εποικοδομητική τους στάση”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε την ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Άμυνας των χωρών που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

Την Πέμπτη, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο “στη βάση του διεθνούς δικαίου και με αλληλεγγύη μεταξύ των συμμάχων”, προσθέτοντας πως “αυτό το θέμα το συζητήσαμε με τους υπουργούς σήμερα και δώσαμε μεγάλη στήριξη στον μηχανισμό αποκλιμάκωσης, στον διάλογο, στη μείωση της έντασης και στη διερεύνηση τρόπων για την ενίσχυση αυτού του μηχανισμού”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα