Στόουνχεντζ: Ξεκινούν επισκευές εξαιτίας ρωγμών

Στόουνχεντζ: Ξεκινούν επισκευές εξαιτίας ρωγμών
AP/ALASTAIR GRANT

Σκαλωσιές πρόκειται να τοποθετηθούν γύρω από το μνημείο 'Στόουνχεντζ' προκειμένου να επισκευαστούν ρωγμές που εντοπίστηκαν στη λίθινη επιφάνειά του.

Το δημοφιλές ιστορικό μνημείο, 'Στόουνχεντζ' αναμένεται να δεχθεί μικρό επισκευές μετά από 60 ολόκληρα χρόνια, εξαιτίας των ρωγμών που έχουν εντοπιστεί στην επιφάνεια των λίθων.

Σαρωτές λέιζερ εντόπισαν διαβρώσεις στις πέτρες που έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή των κάθετων λίθων, ρωγμές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον άνεμο και τη βροχή. Ενώ μικροκαταστροφές εντοπίστηκαν και στο σημείο που εφάπτονται οι λίθοι.

Κατά τη διάρκεια των νέων εργασιών, πρόκειται να αντικατασταθεί το πλέον φθαρμένο ασβεστοκονίαμα που είχε τοποθετηθεί τη δεκαετία του 1950, με ένα νέο.

Η ανώτερη επιμελήτρια, Heather Sebire, δήλωσε για το έργο: "Το Στόουνχεντζ είναι μοναδικό. Τέσσερις χιλιάδες και επιπλέον χρόνια, έχουν προκληθεί ρωγμές από τον άνεμο και αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, θα προστατεύσει τα χαρακτηριστικά που κάνουν το μνημείο τόσο ξεχωριστό".

"Μερικές από τις φυσικές τρύπες πάνω στην επιφάνεια της πέτρας είναι πραγματικά βαθιές και επειδή ο καιρός έχει γίνει πιο ακραίος, οι τρύπες θα χειροτερέψουν, λόγω της ξήρανσης των λίθων το καλοκαίρι και των λασπόνερων που δημιουργούνται από τις καταρρακτώδης βροχές", πρόσθεσε η Sebire.

Στις 31 Δεκεμβρίου 1900, ο λίθος με τον αριθμό 122, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σπάσει περίπου το ένα τρίτο της πέτρας.

Το 1958 η πέτρα επισκευάστηκε με σκυρόδεμα και τοποθετήθηκε πίσω στη θέση της, ακριβώς πάνω από τους δύο κάθετους λίθους.

Οι νέες επισκευές αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Independent.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network