Στους 50 οι νεκροί του νέου ναυαγίου στη Μαλαισία

Στους 50 οι νεκροί του νέου ναυαγίου στη Μαλαισία

"Άλλες 35 σοροί περισυλλέγησαν από την Παρασκευή", δήλωσε αξιωματούχος της χώρας, ενώ αναμένεται η σίγουρη αύξηση του αριθμού των νεκρών

Σε 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πλεούμενου με μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας την Πέμπτη, μετά την περισυλλογή των σορών άλλων 35 θυμάτων της τραγωδίας αυτής, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Την Παρασκευή βρέθηκε και ένας επιζών του ναυαγίου, ο οποίος κατάφερε να μείνει ζωντανός για περισσότερο από ένα 24ωρο μέσα στη θάλασσα. Αυτός είναι καλά στην υγεία του, διευκρίνισαν οι Αρχές.

"Άλλες 35 σοροί περισυλλέγησαν από την Παρασκευή", δήλωσε αξιωματούχος της χώρας.

"Αναμένουμε να βρούμε κι άλλες (σορούς) εντός των προσεχών ημερών", πρόσθεσε.

Το πλεούμενο αυτό ναυάγησε την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας στα Στενά της Μάλακα, ανοιχτά της πόλης Σάμπακ Μπέρναμ, στην πολιτεία Σελανγκόρ.

Οι Αρχές υπολογίζουν βάσει των μαρτυριών που συγκέντρωσαν από περίπου 20 επιζώντες, ότι το σκάφος αυτό μετέφερε έως και 80 ανθρώπους.

Η Μαλαισία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, προσελκύει οικονομικούς μετανάστες από γειτονικές χώρες που είναι πιο φτωχές, όπως η Ινδονησία, το Μπανγκλαντές και η Μιανμάρ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ινδονησία, εργάζονται στη Μαλαισία, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Οι ναυτικές τραγωδίες αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο, καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στη Μαλαισία με αυτοσχέδια πλεούμενα, με την ελπίδα ότι εκεί θα βρουν δουλειά στον κατασκευαστικό τομέα, σε εργοστάσια ή σε φυτείες, τομείς στους οποίους συχνά αποφεύγουν να δουλεύουν οι Μαλαίοι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network