Στους δρόμους για τον Πούτιν

Στους δρόμους για τον Πούτιν

Οι υποστηρικτές του Ρώσου πρόεδρου αντεπιτίθενται με συγκεντρώσεις σε όλη την επικράτεια.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα είναι υποψήφιος στις προεδικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις διαδηλώσεις που οργανώνει η αντιπολίτευση.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που έγιναν στη ρωσική Άπω Ανατολή και στη Σιβηρία ενώ παρόμοια διαδήλωση προβλέπεται να γίνει αργότερα και στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, περίπου 12.000 ήταν οι διαδηλωτές στο Χαμπαρόφσκ που φώναζαν συνθήματα όπως "Έχουμε κάτι να προστατεύσουμε". Άλλοι 3.000 κατέβηκαν στους δρόμους του Βλαδιβοστόκ, 7.000 στο Ιρκούτσκ και 3.000 στο Νοβοσιμπίρσκ.

Μια συγκέντρωση υπέρ του Πούτιν είναι προγραμματισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου στη Μόσχα και οι οργανωτές ελπίζουν να συμμετάσχουν σε αυτήν 200.000 υποστηρικτές του υποψήφιου προέδρου. Τρεις ημέρες αργότερα η αντιπολίτευση σχεδιάζει να σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα σε έναν από τους περιφερειακούς δρόμους της πρωτεύουσας.

SHARE:

24Media Network