Συγχαρητήρια από την Μέρκελ στο SPD για το 'ναι' στον μεγάλο συνασπισμό

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ AP

'Ανάσα' ανακούφισης στο Βερολίνο από την έγκριση του μεγάλου συνασπισμού από τους Σοσιαλδημοκράτες. Η πρώτη αντίδραση της καγκελαρίου της Γερμανίας

Τα συγχαρητήριά της στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) για την έγκριση της συμμετοχής στον μεγάλο συνασπισμό έδωσε η Καγκελαριος 'Αγγελα Μερκελ, μέσω του λογαριασμού του κόμματός της στο Twitter.

"Συγχαίρω το SPD για αυτό το καθαρό αποτέλεσμα και προσβλέπω στην περαιτέρω συνεργασία για το καλό της χώρας μας", έγραψε η κυρία Μέρκελ.

Συγχαρητήρια σε Μέρκελ - SPD από τον Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη την Άγγελα Μέρκελ και τον προσωρινό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς για την έγκριση του SPD

Τα μέλη του SPD ενέκριναν με ποσοστό 66,02% τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ανοίγοντας, μετά από μήνες, τον δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για περαιτέρω ολοκλήρωση στην ευρωζώνη είχαν μπει επί μήνες στον πάγο, εξαιτίας της καθυστέρησης στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε "καλά νέα για την Ευρώπη" την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο SPD. "Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν μαζί, τις επόμενες εβδομάδες, για να αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες και να προωθήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο", προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: 'Ναι' στον μεγάλο συνασπισμό ψήφισε το SPD

SHARE:

24Media Network