Συγχαρητήρια Τραμπ στον Πούτιν με παραινέσεις

President Donald Trump shakes hands with Russian President Vladimir Putin at the G20 Summit at the G20 Summit, Friday, July 7, 2017, in Hamburg. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump shakes hands with Russian President Vladimir Putin at the G20 Summit at the G20 Summit, Friday, July 7, 2017, in Hamburg. (AP Photo/Evan Vucci) AP

«Πρώτα από όλα, ο πρόεδρος τον συνεχάρη και αναμένει τη στιγμή που θα μπορούμε να έχουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Σάρα Σάντερς

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ορκωμοσία του στην προεδρία της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη σημασία του δικαιώματος των πολιτών στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Κρεμλίνο, νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν ορκίσθηκε για μια τέταρτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2024.

«Πρώτα από όλα, ο πρόεδρος τον συνεχάρη και αναμένει τη στιγμή που θα μπορούμε να έχουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Σάρα Σάντερς.

Ωστόσο, πρόσθεσε η ίδια, οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους σε πόλεις της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθούν για την ορκωμοσία του Πούτιν, έχουν δικαίωμα να ακουστούν και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Συνολικά σε όλη της επικράτεια της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που στρέφονταν κατά του Πούτιν συνελήφθησαν 1600 άτομα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: