Πούτιν: Για τέταρτη φορά πρόεδρος – Το “θηρίο” έκλεψε τις εντυπώσεις στην ορκωμοσία

Πούτιν: Για τέταρτη φορά πρόεδρος – Το “θηρίο” έκλεψε τις εντυπώσεις στην ορκωμοσία
H νέα προεδρική λιμουζίνα του Β. Πούτιν AP

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ορκίστηκε για μία ακόμη φορά στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, εν μέσω διαμαρτυριών και συλλήψεων

Επί δεκαοκτώ χρόνια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας, είτε από το αξίωμα του Προέδρου, είτε από εκείνο του πρωθυπουργού. Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, ορκίστηκε σήμερα στην προεδρία της χώρας, μετά από μία εκλογική νίκη τον περασμένο Μάρτιο, που του εξασφάλισε έξι ακόμα χρόνια στην εξουσία.

Το πρωί της Δευτέρας, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα Αντρεγιέφσκι του Κρεμλίνου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ακούμπησε το χέρι του σε ένα επίχρυσο αντίγραφο του ρωσικού Συντάγματος και ορκίστηκε να υπηρετεί τον λαό της Ρωσίας, να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του και να υπερασπιστεί την ρωσική κυριαρχία.

“Θεωρώ καθήκον μου και το νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της”, είπε.

Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ορκωμοσία του AP

 

Ο 65χρονος Πούτιν, στις εκλογές του Μαρτίου έλαβε το 76,7% των ψήφων, σε μία εκλογική διαδικασία, στην οποία απαγορεύτηκε η συμμετοχή στον βασικό αντίπαλό του, Αλεξέι Ναβάλνι.  Ο Ναβάλνι, μαζί με εκατοντάδες υποστηρικτές του συνελήφθη το Σάββατο κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά του ρώσου Προέδρου, με το σύνθημα “Ο Πούτιν δεν είναι Τσάρος μας”. Συνολικά, το προηγούμενο διήμερο, οι συλλήψεις έφθασαν τις 1600.

Σήμερα στην ορκωμοσία, την τελευταία για τον Πούτιν, ο ρώσος Πρόεδρος επέλεξε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στην μεταφορά του, ένα νέο ρωσικό μοντέλο και εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.  Η νέα ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του Πούτιν από το γραφείο του έως το Κρεμλίνο. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το νέο αυτό όχημα, όμως δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις ρωσικές λιμουζίνες ZIL οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα