Malaysia Airlines: Συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να ελπίζουν για τους δικούς τους

Malaysia Airlines: Συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να ελπίζουν για τους δικούς τους
Ότι απέμεινε από το μοιραίο αεροσκάφος AP

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από το συμβάν της εξαφάνισης του αεροσκάφους με τους 239 επιβάτες, κάποιοι από τους συγγενείς των εξαφανισμένων συνεχίζουν ακόμη να κρατάνε κρυφές ελπίδες πως θα βρεθούν.

Κάθε Σάββατο ο Κινέζος αγρότης Λι Εργιού καλεί το -εκτός σύνδεσης εδώ και καιρό- κινητό τηλέφωνο του γιου του, που ήταν μεταξύ των 239 επιβαινόντων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines όταν το αεροσκάφος εξαφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια στον κόσμο.

«Δεν με νοιάζει τι είναι στην άλλη άκρη της γραμμής», δήλωσε ο 60χρονος αγρότης από τη Χαντάν, στην βόρεια επαρχία της Χεμπέι, περιγράφοντας την εβδομαδιαία τελετουργία του. «Θα έλεγα δυο κουβέντες στον γιο μου».

Ο Λι Γιανλίν, που εργαζόταν στη Μαλαισία για τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό ZTE, ήταν 30 ετών όταν η πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014, με 153 Κινέζους μεταξύ των επιβαινόντων. «Ο γιος μου ήταν ο πρώτος από το χωριό μας που ταξίδεψε στο εξωτερικό με αεροπλάνο», δήλωσε ο πατέρας του στο Reuters, ενώ κοιτάζει ένα άλμπουμ με τις τελευταίες φωτογραφίες του γιου από τις διακοπές του στη Μαλαισία, τις οποίες κατέβασαν οι δυο γονείς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύζυγος του Λι, η Λιου Σουανγκφένγκ, δήλωσε ότι συχνά την παίρνει ο ύπνος αποκαμωμένη από το κλάμα και ότι διαγνώστηκε με σοβαρή κατάθλιψη.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του αεροσκάφος έχουν αποβεί άκαρπες. Τον Ιανουάριο του 2017, η Αυστραλία, η Κίνα και η Μαλαισία ανέστειλαν τη διετή υποθαλάσσια έρευνα, με κόστος 141 εκατ. δολαρίων, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους. Μια δεύτερη, τρίμηνη έρευνα, υπό την αμερικανική εταιρία Ocean Infinity, έληξε άδοξα τον περασμένο Μάιο.

Την περασμένη εβδομάδα η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την επανάληψη των ερευνών εάν προκύψουν βιώσιμες προτάσεις ή αξιόπιστα στοιχεία, αλλά αυτοί που έχουν μείνει πίσω συνεχίζουν να βασανίζονται από το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει να αποχαιρετίσουν όπως πρέπει τους δικούς τους.

Μετά την εξαφάνιση του γιου του, ο Λι παραμέλησε τα χωράφια του καθώς έκανε πολλά ταξίδια στο Πεκίνο προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους από τη Μαλαισία και την Κίνα. Τα εκατοντάδες εισιτήρια τρένων και αποδείξεις που έχει μαζέψει σε αυτή του την προσπάθεια του δίνουν το κίνητρο, όπως λέει, για να συνεχίσει την έρευνα. «Είναι ήδη πέντε χρόνια, αλλά δεν τα έχω παρατήσει και ποτέ δεν θα τα παρατήσω», δήλωσε ο Λι. «Θα συνεχίσω την έρευνα για τον γιο μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα