Συγγνώμη από τους Γάλλους ζήτησε ο Πάουλο Κοέλιο για την “υστερία” Μπολσονάρου

Συγγνώμη από τους Γάλλους ζήτησε ο Πάουλο Κοέλιο για την “υστερία” Μπολσονάρου
Στάχτη έχουν γίνει εκατομμύρια στρέμματα. AP

Κορυφώνεται η διπλωματική κρίση Γαλλίας- Βραζιλίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Μπολσονάρου να χλευάζει τον Εμανουέλ Μακρόν για τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Αρνείται η κυβέρνηση της Βραζιλίας να δεχθεί την οικονομική βοήθεια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βραζιλίας προέτρεψε τον Εμανουέλ Μακρόν να ασχολείται με τις αποικίες της Γαλλίας και τον χλεύασε για την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Ο Ονιξ Λορενζόνι δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ευχαριστούμε αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωσης της Ευρώπης. Ο Μακρόν, που δεν μπόρεσε καν να αποτρέψει μια προβλέψιμη πυρκαγιά σε μια εκκλησία που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας, θέλει να μας κάνει μαθήματα για τη χώρα μας;”.

Κι ενώ η διπλωματική κρίση της Βραζιλίας με τη Γαλλία κορυφώνεται, ο Πάουλο Κοέλιο ζητεί συγγνώμη από τους Γάλλους για τη στάση του προέδρου Μπολσονάρου.

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο διάσημος συγγραφέας αναφέρει: “Είναι ένα κάπως στενάχωρο βίντεο, για να ζητήσω συγγνώμη από τους γάλλους φίλους μου, για την κρίση, θα έλεγα για την υστερία, του Μπολσονάρου σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα